Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

 La manifestació, que aquest any eixirà des de Porta de la Mar, marxarà pels carrers de la ciutat sota el lema “Exigim un món lliure per ser com som”.

[VALÈNCIA, 21 DE JUNY DE 2017] Lambda, Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals convoca un any més la manifestació de l’Orgull lèsbic, gai, trans i bisexual (LGTB) de València, que enguany centra la seua atenció en el respecte i defensa dels drets humans a tot el món. Des de l’associació, Fani Boronat, Coordinadora General, recorda que, sota el lema “Exigim un món lliure per ser com som”, la societat valenciana tornarà a eixir al carrer “vigilant i conscienciada. La lluita de qualsevol persona LGTB és també la lluita de qualsevol persona que estima la llibertat i el respecte. La diversitat sexual, de gènere i familiar és democràcia”.

Sergio Villalba, coordinador de l’organització de l’Orgull LGTB, indica que, des del col·lectiu, s’està treballant per garantir el millor funcionament tant de la manifestació com de la festa posterior, on es tornarà a ocupar la plaça de l’Ajuntament fins a les tres de la matinada. “Al 2017, es compleixen 40 anys des de la primera manifestació de l’Orgull a l’Estat espanyol, que va tindre lloc a Barcelona, en un moment en què ser LGTB comportava penes de presó implícites”. Des del col·lectiu insisteixen en què, si bé la situació ha millorat des d’aquell moment i s’ha avançat molt en temes com el matrimoni igualitari, la llei trans del País Valencià o el reconeixement a les víctimes de delictes d’odi a través de la placa en record de Margarida Borràs instal·lada a la plaça del Mercat, altres situacions són encara insostenibles. “Els delictes d’odi augmenten. Les persones refugiades LGTB recorren un camí dur i amarg fins arribar a una Europa que els gira l’esquena, encara no es disposa d’una llei estatal que faça efectiva la igualtat real de les persones LGTB de forma immediata, el dret a la salut està patint els efectes de les retallades i la falta d’entesa entre els governs estatal, autonòmic o municipal, afectant sobretot a dones, persones trans i aquelles que conviuen amb VIH”, afirma Pau López-Clavel, Secretari d’Organització de Lambda, i afegeix, “Som persones, som iguals en la nostra diversitat, volem ser lliures per a tot, som ciutadanes en lluita que exigim llibertat, igualtat, justícia, respecte i democràcia”.

La manifestació, organitzada per Lambda i convocada conjuntament amb diferents col·lectius LGTB d’altres comarques valencianes, ha modificat el seu punt d’eixida per raons de seguretat, davant del que es preveu una participació multitudinària. A les 19.30 hores del dissabte 24 arrancarà la capçalera des de Porta de la Mar, un espai que, des del col·lectiu, han considerat més ample i segur per iniciar la manifestació.

A partir de les 21.30 hores, la manifestació completarà el seu recorregut a la plaça de l’Ajuntament, on es celebrarà, per segon any consecutiu, la festa oficial de l’Orgull LGTB. Música, llum i molt bon ambient, que anirà precedit de la lectura del manifest, on de nou, Lambda, tractarà de visibilitzar la riquesa de les persones que conformen el col·lectiu LGTB i els reptes pendents. Des de l’organització alerten que encara que la situació millore no es poden oblidar de la gent que perd la vida i la llibertat per estimar lliurement. En aquest sentit insisteixen en que no es consentirà cap retrocés legal i que es continuaran denunciant aquelles situacions d’injustícia social, i molt especialment, la deixadesa del Govern espanyol pel que fa a les persones refugiades LGTB. “Aquest any, l’Orgull mundial se celebra a Madrid, i per això volem que els drets LGTB es defensen a tots els territoris, comarques, municipis i barris de cada racó de l’Estat, perquè la defensa dels drets LGTB és una defensa dels drets humans més bàsics i indispensables que qualsevol ésser humà posseeix, pel fet de ser persona”.

A més a més, aquest any i entre les novetats que acompanyen el mes de l’Orgull, els transports i les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) lluiran els colors de l’arc de sant Martí per a recordar que València “ha de ser una ciutat oberta i inclusiva, que respecte totes les identitats sense distinció”. La campanya, que ja pot veure’s, inclou panells publicitaris a diferents estacions, així com cartells informatius dins dels vagons recordant que ens trobem a un espai lliure d’LGTBfòbia.

Share This