Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

La resta de guardons atorgats durant la gala celebrada en el MuVIM han sigut:

  • Premi al Millor Curtmetratge Documental a Bayard & Me.
  • Premi al Millor Curtmetratge de Ficció a Transition. 
  • Premi al Curtmetratge amb Millor Perspectiva Educativa atorgat en col·laboració amb Culturama a Mother Knows Best.

[València, 10 de juny de 2017] Mostra la Ploma, festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, ha donat a conèixer avui dissabte 10 de juny el palmarès de la present edició. Els treballs audiovisuals premiats s’han caracteritzat per la gran factura artística i la seua capacitat de connexió emotiva amb el públic.

Pel que fa al millor llargmetratge documental, el premi dotat amb dos mil euros ha recaigut en la pel·lícula polonesa Call me Marianna (Mów mi Marianna, 2015). La cinta de Karolina Bielawska ha sigut elogiada per la “complexa i cuidada posada en escena, l’ingent treball de producció i una narrativa que atrapa a l’espectador des dels primers plànols”. El jurat, format per Isadora Guàrdia, Nuria Castellote i Ricard Huerta, a més ha destacat que “la idea del film com a propi procés és fantàstica. La història és molt potent i visibilitza perfectament la dificultat d’acceptació, complexitat social i de salut d’un canvi de gènere. El retrat de la protagonista és brutal en tots els sentits”. 

El jurat ha volgut també destacar amb un esment especial la realització del llarg documental Small Talk (Ri Chang Dui Ha, Taiwan, 2016). La pel·lícula, una de les 8 estrenes a Espanya projectats en el festival, està signada per la cineasta taiwanesa Hui-chen Huang i compta amb la producció executiva del reconegut Hou Hsiao-hsien. Un impactant projecte que indaga sobre la relació de la directora amb la seua mare, una dona lesbiana que evita enfrontar doloroses converses pendents amb la seua filla.

Els curtmetratges destacats en el palmarès, premiats amb nou-cents euros cadascun, han sigut Transition de Milica Tomovic (Tranzicija, Sèrbia, 2016) com a millor curtmetratge de ficció, i Bayard & Me de Matt Wolf (EE.UU., 2017) com a millor curt documental, tots dos estrenats a Espanya per primera vegada en el marc de Mostra La ploma. El jurat, compost per Deborah Micheletti, Josep Arbiol i Carlos Garsán, ha destacat de tots dos treballs la qualitat formal i la manera en la qual perfilen “un camí que es preveu complicat, però aconseguint l’empatia total de l’espectador”, en el cas de Transition, i el “caràcter divulgatiu i històric que converteix Bayard & Me en una història universal d’amor única”. El jurat també ha decidit atorgar un esment especial al curtmetratge documental A Gis de Thiago Carvalhaes (Brasil, Portugal, 2016), emotiva recerca sobre la identitat d’una dona transsexual assassinada.

Completa la llista el premi a la millor perspectiva educativa, atorgat per Lambda en col·laboració amb Culturama, al treball del suec Mikael Bundsen en la cinta Mother Knows Best (Mamma vet bäst, 2016), una història íntima que reflecteix la conversa entre una mare i el seu fill després que aquest li presente al seu nuvi per primera vegada. Aquest guardó vol recolzar les propostes que impulsen accions didàctiques en l’àmbit educatiu des de la creació audiovisual.

El palmarès podrà veure’s en una única sessió el diumenge 11 de juny, a les 19 hores, en els Aragó Cinema. Mostra la Ploma conclourà les projeccions cinematogràfiques amb O Ornitólogo el dimarts 13, a les 20 hores, en La Filmoteca. La sessió de clausura, realitzada en col·laboració amb FilMadrid, comptarà amb la presència del seu aclamat director, João Pedro Rodrigues, i de João Rui Guerra da Mata, coguionista i director artístic de la pel·lícula, que compta amb una reeixida trajectòria en el panorama internacional de festivals des que s’alçara amb el premi a la millor direcció en el prestigiós festival de cinema de Locarno.

L’organització de Mostra la Ploma s’ha felicitat pel treball realitzat, aconseguint que aquesta tercera edició consolide al festival com el certamen de cinema de temàtica LGTBI referent al País Valencià.

Share This