Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Un dels prejudicis a combatre l’any de la Visibilitat Bisexual és que la bisexualitat siga un vehicle de transmissió de malalties

IMAGEN 2. CHICA Y CHICOAprofitant l’Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, Lambda dedica el 14 de febrer a commemorar el Dia Europeu de la Salut Sexual des de la perspectiva de la bisexualitat. Segons l’OMS, la salut sexual és “un estat de complet benestar físic, emocional, mental i social en relació amb la sexualitat, no és solament l’absència de malaltia, disfunció o malestar”. Aquest enfocament és impossible mentre pervisquen prejudicis i mites sobre una orientació sexual concreta com és la bisexualitat, aquella que tenen els qui senten atracció sexual, emocional i/o romàntica cap a persones de més d’un gènere i/o sexe, no necessàriament al mateix temps, de la mateixa manera, al mateix nivell o amb la mateixa intensitat.

IMAGEN 1. CHICOSEntre els mites a combatre es troben aquells que relacionen l’orientació sexual amb la transmissió de malalties o ITS com el VIH, cosa que també ocorre amb el prejudici d’una major promiscuïtat de les persones bisexuals. No obstant açò, com indiquen des de Lambda, “cap persona, per tindre una orientació sexual determinada, pertany a un grup de risc per a la infecció del VIH o altres malalties infeccioses, sinó que són les pràctiques sexuals sense protecció les que determinen el risc”.

A més de per a formar i per a informar, Lambda utilitzarà enguany de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat per a mostrar des d’un enfocament IMAGEN 3. CHICASpositiu i respectuós les diferents orientacions sexuals perquè, tal com arreplega la pròpia OMS, per a una sexualitat saludable han de poder-se “tindre experiències sexuals plaents i segures, lliures de coerció, discriminació i violència”.

La salut sexual és impossible si sentim discriminació o rebuig cap als nostres sentiments, cap a les nostres relacions sexuals, cap a la nostra orientació sexual. Contra la bifòbia lluitarem amb la visibilitat de les persones bisexuales, formant a professionals de tots els àmbits i treballant, junts i juntes, pel reconeixement de la bisexualitat en igualtat”, ha destacat Juanjo Meroño, coordinador del Grup de Salut Sexual i VIH de Lambda.

Share This