Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Vuit estrenes a Espanya i 30 a el País Valencià són les xifres que deixarà la III edició de Mostra La Ploma organitzada per Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals que s’inaugura avui, divendres 2, en La Filmoteca i s’allargarà fins al 24 de juny.

[València, 2 de juny de 2017] Avui divendres 2 de juny dóna començament la tercera edició de Mostra La Ploma, festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar. El festival experimenta un gran creixement en nombre de pel·lícules i activitats pel que fa a edicions anteriors i vol ser un complement de suport a la celebració de l’Orgull LGTB, reivindicant la diversitat a través del cinema i la cultura.

La pel·lícula encarregada d’inaugurar és “Los objetos amorosos”, del director valencià Adrián Silvestre, que estarà present en la projecció per a fer una breu introducció i per a xarrar amb els espectadors una vegada finalitzada la passada. Nouvingut del Festival Sicília Queer Filmfest, aquesta serà la primera vegada que es podrà gaudir de la pel·lícula al País Valencià.

“Los objetos amorosos” es va estrenar en el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, on es va alçar amb el premi Fipresci que atorga la Federació Internacional de Premsa cinematogràfica. Des d’eixe moment, la seua presència en festivals nacionals i internacionals ha sigut una constant, així com la dels premis rebuts, tant per a la pel·lícula com per a les seus intèrprets, Laura Rojas i Nicole Costa.

L’obra de Silvestre, que barreja ficció i documental, va més enllà d’abordar les relacions de parella entre persones del mateix sexe, ja que es tracta d’un acostament a qüestions com la migració, la precarització laboral o el feminisme.

Després de la projecció inaugural, el gruix de les activitats de Mostra La Ploma es traslladarà a les sales d’Aragó Cinema on, a partir del dissabte, tindran lloc les projeccions dels títols a concurs i de la secció paral·lela Panorama, en horaris de 19:00 i 20:45 h.

“Strike a Pose”, un magnífic documental que mostra la vida dels ballarins de la gira Blond Ambition Tour de Madonna per a parlar de visibilitat LGTB, activisme i VIH, o “Certain Women”, la càlida i tendra història de tres dones estrenada en Sundance, que compta amb la participació de Kristen Stewart i la direcció de Kelly Reichardt, seran algunes de les “joies” proposades per a l’arrencada del festival.

Les projeccions continuaran al llarg de tota la setmana en Aragó Cinema i, a partir del dia 8, també en diferents poblacions que participaran en Mostra La Ploma als Pobles, una extensió del festival que recorrerà la geografia valenciana.

Una vegada finalitzada la part cinematogràfica del festival amb la projecció de “O Ornitólogo” el dia 13, a la qual també acudirà el seu director Joao Pedro Rodrigues, les activitats continuaran fins al dia 24 amb presentacions literàries, activitats infantils, concerts i activitats al voltant d’exposicions d’art contemporani.

Tota la informació de Mostra La Ploma està disponible en: www.lambdavalencia.org/mostralaploma2017

Share This