Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Passat el termini per a emetre un informe contrari al seu procés d’aprovació, la proposició de llei impulsada per FELGTB continua el seu tràmit parlamentari

20 de juny de 2017, Madrid.- La Federació Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales i Bisexuales (FELGTB) ha acollit amb gran satisfacció que la Proposició de Llei contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals, i d’igualtat social de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, transgènere i intersexuals no haja sigut paralitzada i puga continuar així el tràmit parlamentari.

La Llei d’Igualtat LGTBI, presentada el 4 de maig en el Congrés dels Diputats pel grup parlamentari confederal d’Unidos Podemos-En Comú-En Marea i recolzat per la resta de grups parlamentaris amb l’excepció del popular, ha sigut creada i impulsada per FELGTB i suposa la gran reivindicació del col·lectiu LGTBI espanyol dels últims anys.

El Govern tenia de termini fins al 17 de juny de 2017 per a analitzar que la tramitació de la proposició de llei no suposava cap càrrega pressupostària no prevista ni cap altre aspecte que impedira continuar amb el seu procés parlamentari. Ara és la taula del Congrés la que ha de cercar una data en la qual presentar en el ple la Llei d’Igualtat LGTBI; a partir d’aquest moment començarà el procés en el qual els grups parlamentaris podrien proposar esmenes. Abans de l’estiu no hi haurà cupo per a portar-la a ple, però FELGTB té constància que existeix un clar compromís per part dels grups polítics que la sustenten perquè es realitze a la volta de l’aturada d’estiu, a poder ser en el mes de setembre.

Jesús Generelo, president de FELGTB, ha declarat que “com no podia ser d’una altra manera, la nostra proposició de Llei d’Igualtat LGTBI segueix el seu curs, fet que suposa una boníssim notícia. Ara instem a tots els grups parlamentaris al fet que debaten en el Congrés com més prompte millor la llei amb la confiança que podran continuar enriquint-la, però sense canviar el sentir general de la mateixa”. Generelo ha afegit que “aquesta és la llei del col·lectiu LGTBI espanyol, hem treballat durant més d’un any perquè fóra el més inclusiva i participativa possible. Ara cal que aquesta llei s’aprove amb el suport de tot l’arc parlamentari per a visualitzar aqueix suport generalitzat de la ciutadania espanyola”.

FELGTB espera que tant el WorldPride que se celebra a Madrid del 23 de juny al 2 de juliol, com el seu acte central, la manifestació de l’Orgull LGTBI, que tindrà lloc el pròxim 1 de juliol, servisquen per a continuar reivindicant la importància d’aquesta llei, així com per a celebrar el gran respatler social amb el qual compta.

Share This