Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

laplomaJa tenim enllestida la programació de la segona edició de Mostra la Ploma, el festival de cinema i curtmetratges que se celebrarà del 8 al 12 de juny. Aquest any, Mostra la ploma  projectarà 3 documentals i 9 curtmetratges de diferents nacionalitats. Les projeccions aniran acompanyades de col·loquis per debatre diferents qüestions que afecten lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Aquesta segona edició signifca la consolidació d’un festival de cinema a la ciutat de València que permeta al públic visionar produccions de qualitat que no solen tenir presència a la cartellera cinematogràfica.

El nom del festival reivindica el dret a que cada persona pugui mostrar-se i expressar-se lliurement en la societat sense els límits que marquen els estereotips sexuals i de gènere.

La mostra se celebrarà els dies 8, 9, 10, 11 i 12 de juny, dins de la programació de l’Orgull LGTB 2016 de Lambda. La sessió d’inauguració, que tindrà lloc a la Filmoteca de València,  se celebrarà el dia 8 a partir de les 19:30 hores. La resta de dies les projeccions es realitzaran en l’Espai d’Innovació i Creació Les Naus. A més de la col·laboració d’aquests dos espais, Lambda ha comptat amb la inestimable ajuda de Zinegoak-Hegoak.

La programació s’agrupa en cinc sessions que abordaran diferents eixos temàtics: curtmetratges documentals, llargmetratges de ficció i curtmetratges de ficció. En cadascuna de les sessions podrem veure projectes de recent producció sobre els quals posteriorment es realitzarà un debat amb la participació del públic i figures convidades. Entre altres han confirmat la seva participació diferents directors i protagonistes de les pel·lícules, així com el grup de Drets Humans de Lambda.


INFORMACIÓ SOBRE LA PROGRAMACIÓ

SESSIÓ D’INAUGURACIÓ: 8 DE JUNY, 20:00 HORES. FILMOTECA VALÈNCIA. 

frame_pink

PINK BOY

Estats Units / 2015 / 15’ / Documental

V.O. en anglès amb subtítols en castellà

DIR: Eric Rockey

SINOPSI: BJ, una lesbiana d’actitud masculina, sempre ha evitat amb èxit els vestits fins que amb la seua parella Sherrie adopten a Jeffrey que, per a la seua sorpresa, comença a ballar i actuar amb vestits de xiqueta davant d’elles.

frame_menopause

REBEL MENOPAUSE

Regne Unit, Itàlia / 2014 / 26’ / Documental

V.O. en francès amb subtítols en castellà

DIR: Adele Tulli

SINOPSI: Thérèse Clerc és una francesa de 85 anys, militant feminista apassionada per la política i els drets de la dona que han dirigit la seua vida. Bava Yaga House, un innovador espai de convivència per a dones passats els 65, és el seu projecte per a empoderar-les.

frame_diversxs

DIVERSXS

Espanya / 2015 / 11’ / Documental

V.O. en castellà

DIR: Jorge Garrido, Afioco

SINOPSI: 50 joves residents a Espanya van participar en una trobada de 5 dies, visibilitzant el seu secret  més preuat, aprenent a treballar i respectar altres realitats i ajudant a entendre la diversitat que els fa diferents.

primavera rosa

PRIMAVERA ROSA EN EL KREMLIM

Espanya / 2015 / 19’ / Documental

V.O. en anglès amb subtítols en castellà

DIR: Mario De la torre

SINOPSI: 1917: l’homosexualitat és discriminalitzada a Rússia. 1933: l’homosexualitat es converteix en delicte de nou. 1993: l’homosexualitat es torna a legalitzar. 2013: Vladimir Putin afavoreix noves mesures legals que discriminen i vexen a la població LGBT.


9 DE JUNY. 19:30 HORES. ESPAI D’INNOVACIÓ I CREACIÓ LES NAUS. 

TCHINDAS

TCHINDAS

Espanya, Cap Verd / 2015 / 95’

V. O.portuguès amb subtítols en castellà

DIR: Pablo García Pérez de Lara, Marc Serena

Presentarà el documental MARC SERENA

SINOPSI: La calma regna en São Vicente, una xicoteta illa caboverdiana d’on la majoria dels seus habitants mai han eixit. Tchinda és una de les dones més volgudes, especialment des de 1998, quan va eixir de l’armari com transsexual en un setmanari local. El seu nom s’ha convertit en una forma col·loquial i afectuosa de nomenar a totes les persones no heterosexuals a Cabo Verde. Tchinda té ara 35 anys i viu de manera humil. Cada vesprada ven pels carrers del barri els seus “coxinhas”, els populars bunyols brasilers. Fins que el ritme de la illa es transforma amb l’arribada del Carnestoltes. São Vicente es converteix en un “Xicotet Brasil”, com va descriure el seu cantant més volguda, Cesária Évora (1941-2011), en una de les seues “mornas”. La seua música i les “tchindas” ens guiaran per un fascinant viatge a un racó desconegut d’Àfrica que pocs podien imaginar.


10 DE JUNY. 19:30 HORES. ESPAI D’INNOVACIÓ I CREACIÓ LES NAUS.

amina-profile

A GIRL IN DAMASCUS: THE AMINA PROFILE

Canadà / 2015 / 84’

V. O. en francès i anglès amb subtítols en castellà

DIR: Sophie Deraspe

SINOPSI: Amina Arraf, una revolucionària siriana-americana molt atractiva, té una affaire online amb Sandra Bagaria, una jove professional de Mont-real molt brillant i molt bé informada. Amina llança el seu blog sota el provocatiu nom “A gai girl in Damascus”, que es va convertir en símbol per als drets humans  i el moviment  LGBT durant la primavera àrab. No obstant açò, serà el sobtat segrest d’Amina, a plena llum del dia en el centre de Damasc, suposadament per la policia secreta siriana, el què provocarà un moviment internacional per a salvar-la de la tortura, de ser violada o fins i tot de la mort. Sophie Deraspe relata la recerca que Sandra Bagaria emprèn per a donar amb les peces del puzle que la portaran a descobrir-la la vertadera identitat de la seua ciber-núvia. The Amina Profile explora la bretxa entre el jo i la resta, entre fantasia i autenticitat. 


11 DE JUNY, 20:30 HORES. ESPAI D’INNOVACIÓ I CREACIÓ LES NAUS.

yes-we-fuck 02

YES, WE FUCK!

Espanya / 2015 / 60’

V. O. castellà

DIR: Antonio Centeno, Raúl de la Morena

Presentarà el documental ANTONIO CENTENO

SINOPSI: Yes, we fuck! no és només un documental que vol abordar la sexualitat en persones amb diversitat funcional, sinó un projecte on la gent participa, dialoga i, sobretot, qüestiona; en el qual les xarxes socials tenen una importància fonamental. A més, el procés d’elaboració està servint per a teixir aliances entre diferents col·lectius que treballen políticament qüestions vinculades al cos i la sexualitat  i generar així un nou imaginari col·lectiu on totxs, sense complexos, sense censures, sense prejudicis i sense discriminacions, puguem gaudir del sexe.


SESSIÓ DE CLAUSURA: DIA 12 DE JUNY, A LES 19:·30 HORES. ESPAI D’INNOVACIÓ I CREACIÓ LES NAUS. 

frame_faute

À QUI LA FAUTE? / QUI TÉ LA CULPA?

França / 2015 / 19’ / Drama

V.O. en francès amb subtítols en castellà

DIR: Anne-Claire Jaulin

SINOPSI: Un grup de xiques adolescents passa l’estiu en un campament de scouts. Nous sentiments afloren en Marie i en Lise, però no seran ben vistos per la resta de les seues companyes.

frame_victor

VICTOR XX

Espanya / 2015 / 20’ / Drama

V.O. en castellà

DIR/ZUZ: Ian Garrido

SINOPSI: Què passaria si no et sentires a gust amb el cos en el qual vius? Què passaria si decideixes jugar amb el teu gènere? I si la teua parella decideix Transitar, com reaccionaries?

frame_Schleierhaft

SCHLEIERHAFT / VETLAT / VEILED

Alemanya / 2014 / 13’ / Drama

V.O. en alemany amb subtítols en castellà

DIR/: Tim Ellrich

SINOPSI: A Tahir li fascina portar el nicab però el seu fill Adel li descobreix un dia disfressat. Quan apareix la mare, esclata una discussió en la qual Adel se sentirà rebutjat pels seus pares i es veurà atrapat entre la tolerància i la tradició.

kansas1

KANSAS

Espanya / 2014 / 8’ / Comèdia

V.O. en castellà

DIR/: Alejandro Monreal Landete

SINOPSI: Kansas és una xicoteta història que narra la volta a casa de “L’home de hojalata” i el “Espantapájaros” després d’una festa de disfresses i en com, a poc a poc, les disfresses de cadascun es van diluint fins a exposar-se a l’un altre tal com són.

 

 

frame_aitona

AITONA MANTANGORRIA / AVI MARIQUITA

Euskadi / 2014 / 20’ / Drama

V.O. en basc amb subtítols en castellà

DIR: Kepa Errasti

SINOPSI: Josu torna a casa a passar el nadal. Descobrir un secret del passat de l’avi li farà replantejar-se la manera que té de relacionar-se amb la seua família.

Share This