Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Secció Oficial: Curtmetratges documentals

A Gis. Thiago Carvalhaes (Brasil, Portugal, 2016, 20’)

Gisberta, una dona transsexual que vivia com a immigrant a Portugal, va ser brutalment assassinada fa 10 anys i es va convertir en una icona de la lluita pels drets de les persones transsexuals. Peça a peça, aquest documental oferix un delicat retrat d’una dona feta trossos per un món indiferent.

Bayard & Me. Matt Wolf (EUA, 2017, 16’)

Bayard Rustin, un reconegut activista nord-americà pels drets civils, famós per organitzar la Marxa de Washington i aconsellar al mateix Martin Luther King, va haver d’adoptar al seu jove nóvio Walter Neagle als anys huitanta, com l’única forma d’establir un vincle legal amb la seua parella. Una història d’amor en un temps en què el matrimoni entre persones del mateix sexe era inconcebible.

Kids on Gender. Jasmine Doyle Pitt, Alexa Sidor (Regne Unit, 2014, 9’)

Durant quatre dies, xiquets i xiquetes parlen sobre gènere, exploren el que significa per a ells mateixos, refiexionen sobre les normes que construeixen socialment la diferencia i forgen les seues identitats.

The Typist. Kristine Stolakis (EUA, 2015, 8’)

A partir de gravacions d’arxiu, coneixem l’oblidada història d’un veterà de guerra de Corea encarregat de mecanografiar les baixes militars de la Marina motivades per la seua orientació o pràctiques sexuals.

TIGGER! Iban del Campo (Espanya, 2016, 10’)

Tigger! és un dels màxims exponents del nou burlesque què ha ressorgit a l’off-off Broadway de Nova York. Aquest és el seu dia a dia.

When I Get Home. Aldemar Matias (Cuba, 2015, 15’)

A Centro Habana, Tomás i Luis van construir una llar a la seua manera, on cartells dels Beatles comparteixen espai amb una gallina i una gossa. Després de 28 anys junts, la parella encara viu sota el mateix sostre, però sembla no cabre en la mateixa habitació. Les tasques diàries mostren la distància entre ambdós homes, cadascun dins del seu propi territori.

Where We Are Now. Lucie Rachel (Regne Unit, 2016, 9’)

La relació de la jove Lucie amb la seua família canvià dràsticament en eixir de l’armari com a bisexual: després de donar aquest pas, son pare va reconèixer la seua transsexualitat i va decidir iniciar la transició.

Més informació d’aquesta sessió 

Pel·lícules          Programació        Informació       Palmarés       Premsa       La Ploma als Pobles

Share This