El grup de voluntariat LGTB Positius de Lambda ha desenvolupat la campanya “TINC VIH, I? ”, que s’ha llançat mitjançant les xarxes socials, per a sensibilitzar a la població més jove de la necessitat de trencar els falsos mites a través de la informació.
Els principals mites que són desmentits i que es destaquen dins de la campanya de Lambda són: el fet que les persones amb VIH no poden tenir una vida afectiva sexual satisfactòria, no poden tenir una vida professional, no poden compartir objectes quotidians com un got d’aigua o no poden practicar esports. I la manera de desmentir-ho és a través de l’afirmació, amb un sí, sí que poden.
La campanya “TINC VIH, I? ”, llançada l’1 de desembre i a la qual se li pretén donar continuïtat durant tot el mes mitjançant les xarxes socials de Lambda i les dels seus col·laboradors, ha tingut molt bon acolliment entre els internautes. En la seua primera setmana ha superat les 30.000 visualitzacions i ha aconseguit generar diàleg i reflexió.
Pere Salmerón, encarregat del Servei d’Atenció Psicoemocional a la persona que viu amb VIH de Lambda, comenta que “en l’actualitat, la por al rebuig és el principal temor i font de malestar en la persona que viu amb VIH, temor molt més acusat que aquell relacionat amb la pròpia salut. És fonamental que la persona amb VIH s’empodere per a fer front a possibles situacions de rebuig”.
Segons les dades oficials de l’últim informe epidemiològic del Ministeri de Sanitat, hi ha hagut un augment de noves infeccions en població jove menor de 35 anys i, per açò, és urgent seguir amb les tasques de sensibilització, especialment, en aquest segment de la població.
La millor forma per a connectar amb el públic jove, que ronda entre els 20 i 35 anys, és acudint als canals en els quals es mou, és a dir, les xarxes socials. Per açò, el grup LGTB Positius va decidir realitzar una campanya gràfica a través de Facebook, Instagram i Twitter.
El grup LGTB Positius, creador de la campanya, està format per lesbianes, gais, persones trans i bisexuals que conviuen amb el VIH i que treballen per a eliminar l’estigma cap a les persones amb la infecció, fomentant la informació i la integració de totes les persones amb VIH en la societat valenciana.