• La marxa reivindicativa de l’#OrgullVLC2018 ix a les 19.30 hores de la Porta de la Mar

  • Lambda llegirà el manifest a la plaça de l’Ajuntament on se celebrarà la Festa de l’Orgull

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, junt a altres entitats LGTB del País Valencià, organitza este dissabte 16 de juny la manifestació de l’Orgull de València. L’inici de la marxa reivindicativa està programat a les 19.30 hores des de la Porta de la Mar per finalitzar a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el manifest. Més de 50 organitzacions, entre entitats públiques i socials, partits polítics i sindicats, han confirmat la seua participació en la manifestació amb el lema ‘CONQUERIM LA IGUALTAT, TRANSformem la societat’.

Este any les demandes se centren en tres àmbits, l’autonòmic, el nacional i l’internacional. Tot i que s’han fet passos en la direcció correcta, Lambda exigeix ​​a les institucions valencianes la implementació de la Llei Integral Trans aprovada per les Corts el 2017 i l’aprovació i la immediata posada en marxa de la Llei d’Igualtat LGTBI. Seguint amb les reclamacions en l’àmbit legislatiu, Lambda demana l’aprovació per part del nou govern central d’una Llei estatal contra la LGTBIfobia. Així mateix, des Lambda esperem que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) procedisca a despatologizar definitivament les identitats trans.

“Ja portem una dècada de greu retrocés democràtic, pel que fa als drets fonamentals de la ciutadania i a les polítiques d’igualtat i cohesió social. En l’àmbit estatal hem assistit a una regressió de la situació de la diversitat sexual, de gènere i familiar, i de les dones, a causa de les polítiques de l’anterior govern central en mans del Partit Popular. Esperem que el govern acabat d’estrenar atenga amb urgència les reivindicacions pendents dels col·lectius LGTBI i feministes”, manifesta la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat.

Per una democràcia realment inclusiva
Boronat també destaca el pas avant viscut en l’àmbit local i autonòmic: “el canvi de govern produït en 2015, ens ha comportat avançaments en assumptes tan importants com la lluita contra la transfòbia, per la visibilitat LGTBI, i en els àmbits de l’ensenyament , la cultura o la sanitat”. Encara que, “malgrat tot això, l’avanç requereix d’un ferm compromís general de tota la societat i el suport real i efectiu de totes les administracions. Volem una democràcia realment inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb els drets de totes les persones. Siguem LGTBI o no, perquè les persones som molt més que la nostra identitat sexual i de gènere “.

Entre les altres reclamacions prioritàries per Lambda destaquen l’exigència de la fi de la violència LGTBIfóbica, la posada en marxa de mesures reals i coordinades davant el VIH, així com accions efectives que acaben amb l’estigma i la discriminació de les persones que conviuen amb el virus. Tot això sense oblidar la necessitat de posar fi a tot discurs d’odi disfressat de llibertat d’expressió i anar un pas més enllà retirant les subvencions a aquelles organitzacions que fomentin l’odi i la LGTBIfobia.

Festa de l’Orgull després de la manifestació
La manifestació començarà a les 19.30 hores del dissabte 16 de juny des de la Porta de la Mar de València, per continuar pel carrer Colom, carrer Xàtiva i finalitzar a la plaça de l’Ajuntament on, després de la lectura del manifest, s’iniciarà la Festa de l’Orgull. Enguany la manifestació compta amb huit batukades i amb més de 50 entitats socials, polítiques, esportives i festives que participaran mostrant el seu suport a les demandes del col·lectiu LGTB. Algunes de les entitats acudiran amb vehicles de grans dimensions.

El cartell de la Festa de l’Orgull està compost per una selecció d’artistes compromesos amb el feminisme i la lluita LGTBI, per la seua banda, l’actriu valenciana Amparo Oltra serà la mestra de cerimònies. El grup Mueveloreina s’ha convertit en un gran fenomen a Espanya i escriu lletres que no s’avergonyeixen a qui les ballen ni a qui les escriuen. Tesa és una rapera valenciana amb un estil empoderador que canta en valencià i Putilatex és un clàssic de la “modernor” amb lletres provocatives. També hi participaran Etern i Miss Yuls, dos DJs compromesos amb la diversitat, que coneixen perfectament al públic de l’Orgull i introduiran música en valencià.

L’operatiu de la festa, organitzat per Lambda, compta amb WCs públics i assistència sanitària. Per la seva banda l’Ajuntament de València instal·larà 42 mòduls extra per aparcar bicicletes s’enfronta la casa consistorial. La planificació de la manifestació i la festa ha comptat amb la col·laboració de l’ajuntament, que ha facilitat les gestions necessàries. Des de Lambda es fa una crida a totes les persones perquè gaudeixin de la manifestació i la festa al mateix temps que respectin al veïnat i espai públic.

Share This