Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Un grup de dones de Lambda donarà vida a una performance reivindicativa en l’explanada de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València per a celebrar el Dia de la Visibilitat Lèsbica. L’actuació del dia 26 d’abril, que es realitzará a partir de les 12 del migdia, escenificarà l’eixida de l’armari de quatre dones lesbianes en una societat on ser dona i ser lesbiana implica sofrir una doble discriminació.

Al llarg de la performance les activistes llegiran el Manifest Lambda del Dia de la Visibilitat Lèsbica i finalment destruiran l’armari com a metàfora que simbolitza la consecució de la igualtat i la fi de la discriminació. En esta línia, com es pot llegir al manifest “allò que no es veu, no es nomena. I allò que no es nomena, no existeix”, esta és la idea que resumeix l’essència de la reivindicació.

Documental i xarrada

Ja per la vesprada, a les 18.30 hores, la seu de Lambda acollirà la presentació del Grup de Dones. A continuació, es projectarà el documental ‘She’s beautiful when she’s angry’ de la directora Mary Dore. El film va ser estrenat en 2014 i mostra la història de les dones que fundaren el nou moviment de les dones entre 1966 i 1971. Després del visionat del documental, guardonat amb diversos premis, s’obrirà un debat al voltant del film i el moviment de les dones.

 

Els actes en commemoració de La Visibilitat Lèsbica finalitzaran el divendres 28 d’abril amb la xarrada ‘La importància de ser nomenades, llenguatge inclusiu’. Un col·loqui a càrrec de la filòloga Teresa Meana a partir de les 18 hores en la seu de Lambda.

Per a més informació sobre la programació del Dia de la Visibilitat Lèsbica segueix amb atenció les nostres xarxes socials i la nostra web.

Share This