Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Madrid, 1de juliol de 2017

La Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB) i el Colectivo de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales de Madrid (COGAM),  entitats convocants d’aquesta manifestació estatal de l’orgull LGTB+, donem la benvinguda als centenars de milers de persones arribades des de totes les parts del Món per a reivindicar els drets humans en aquesta gran festa de la diversitat que és el WorldPride i l’Europride i que acollim a Madrid.

Enguany, any en que a més commemorem el 40 aniversari de la primera manifestació de l’Orgull LGTB celebrada en l’Estat espanyol, ens manifestem sota el lema “Pels drets LGTBI a tot el món”. Encara que hem avançat molt en algunes parts del planeta, no podem oblidar que en prop de 80 països hi ha lleis que ens criminalitzen i castiga, fins i tot amb la pena de mort en 9 d’ells, pel fet de ser com som. Tampoc podem oblidar-nos de les persones amb VIH/SIDA, l’estigma del quall encara perdura, castigant especialment als països en vies de desenvolupament.

A més, les persones trans som perseguides i estigmatitzades en la major part del món, i en molts altres llocs, inclosa Espanya, seguim sent considerades malaltes. Per açò, li demanem a l’Organització Mundial de la Salut i al nostre Govern. Despatologització Trans, Ja!

En tots els nostres anys de lluita i Orgull ningú ens ha regalat res, i darrere de cada dret està la lluita activista, però la situació dels drets humans de les persones LGTBI a nivell global segueix sent terrible i encara no existeix cap país en el qual s’haja aconseguit una societat plenament igualitària on no hi haja discriminació o violència.

Perquè fins i tot en Estats que compten amb lleis protectores, patim violència diàriament. Com a exemple, val recordar que, durant els últims anys, milers de persones LGTBI, especialment dones transsexuals, han sigut assassinades a Mèxic, Brasil, El Salvador, Hondures, Guatemala, sense que aqueixos països adopten mesures eficaces per a la nostra protecció.

Exigim al Govern espanyol, a la Unió Europea i a l’Organització de les Nacions Unides que complisquen amb els seus propis ordenaments legals i exigisquen que els drets humans de les persones LGTBI siguen respectats en tots els llocs del món, començant per la supressió dels càstigs penals.

Volem tenir un record especial per a la comunitat LGTBI de Txetxènia, República pertanyent a la Federació Russa, on s’està produint una intolerable persecució a la població LGTBI davant el vistiplau de les autoritats.

Exigim que en l’Estat Español i en la totalitat de la Unió Europea es garantisca el dret a refugi i asil per a totes les persones que són perseguides en els seus països d’origen, també per a les LGTBI, que fugint i posant en risc la seua pròpia vida, arriben fins a les nostres fronteres sense obtenir la protecció que les lleis internacionals els concedeixen.

L’orgull LGTBI, sempre polític i reivindicatiu, és des de fa anys la gran festa de la ciutat de Madrid, amb participació massiva de tota la ciutadania. Avui Madrid, a més, s’ha convertit en una ciutat referent mundial de pluralisme i respecte, i encara que ens queda un gran camí per recórrer, estem orgulloses que aculla amb els braços oberts aquesta gran celebració de la diversitat, la convivència, la inclusió i l’amor.

Manifestacions com la d’avui segueixen sent necessàries, imprescindibles per a empoderar-nos, per a avançar, per a fer d’aquest món un lloc on s’acabe amb la violència i la discriminació legal i social contra qualsevol ésser humà i on, en suma, totes puguem desenvolupar-nos plenament com a persones. Ens volem lliures i iguals en les nostres diferències. Els drets LGTBI són drets humans i fins al dia en què tots i cadascun no siguen respectats, no detindrem en nostra lluita activista. Avui hem donat un altre pas en aquest gran camí de la igualtat.

Els carrers d’aquesta ciutat s’han omplert de persones reivindicant la diversitat, persones majors i joves, famílies de tot tipus, persones amb discapacitat, persones migrants i refugiades, persones de diferents ideologies, religions, classes socials… Avui en la festa de la diversitat, la manifestació de la inclusió, on ningú sobra, a la qual tots som benvinguts, en la qual totes som necessàries.

Espanya ha de seguir donant exemple en el camí no solament a la igualtat legal, sinó també a la igualtat social. Per açò, urgeix l’aprovació d’una Llei d’igualtat LGTBI i anti discriminatòria per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals, perquè servisca com a mecanisme per a aconseguir l’últim dels nostres objectius: una societat on siguem exactament iguals en drets a la resta de la ciutadania i on no existisca cap tipus de discriminació. Una societat, en suma, igualitària.

PELS DRETS LGTBI EN EL MUNDO!!!!!!!

VISCA L’ORGULL LGTBI!!!!!!!

Share This