Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Les dones lesbianes, els homes gais i les persones trans i bisexuals també som persones treballadores. És per això que des de Lambda ens sumem a les reivindicacions de l’1 de Maig, per a reclamar unes condicions laborals dignes i per a denunciar la LGTBIfòbia a l’àmbit laboral que patim les persones LGTB+.

Són moltes les persones LGTB+ que encara es troben a l’armari als seus llocs de treball per por a l’actitud de les companyes i companys de feina, però també per por a que finalitzen els seus contractes. Cal afegir també, la serofòbia que encara persisteix en molts aspectes de l’àmbit laboral cap a les persones amb VIH-sida. 

També són moltes les persones LGTB+ que ni tan sols tenen l’opció d’accedir a un lloc de treball per raó dels prejudicis sobre la seua orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Aquest fet és especialment greu en el cas de les persones trans, ja que un alt percentatge d’aquestes es troben en situació d’atur. 

A més, en aquest context d’emergència sanitària i confinament, ens trobem que alguns grups vulnerables dins del mateix col·lectiu LGTB+ es troben en situacions vertaderament dramàtiques, com és el cas de les persones migrants LGTB+ que es trobaven treballant sense estar donades d’alta en la Seguretat Social i que ara no tenen accés a les prestacions derivades de l’estat d’alarma; o el cas de les dones trans treballadores del sexe i treballadors del sexe masculins que  no poden dur a terme els seus treballs i no tenen cap altre sustent.

La situació extraordinària provocada per la Covid19 ens ha afectat a totes, però en el cas de moltes persones LGTB+, ha agreujat la seua situació d’especial vulnerabilitat dins de l’àmbit laboral.

Per tot això, reivindiquem:

  • Un espai laboral lliure de discriminació per orientació sexual, identitat i expressió de gènere.
  • Un entorn laboral lliure de serofòbia i que lluite activament contra l’estigma social cap a les persones amb VIH-sida.
  • Un pla institucional específic d’inserció socio-laboral per a les persones trans.
  • Que els poders públics garantisquen la igualtat de tracte i no discriminació cap a les persones LGTB+ en els seus àmbits laborals.
  • Que s’atenga la realitat de les persones LGTB+ en l’àmbit laboral d’acord amb les seues interseccionalitats.
  • Un pla de protecció especial per a grups vulnerables dins del col·lectiu LGTB+, com ara les persones trans, les dones lesbianes i bisexuals que acumulen una doble discriminació, les víctimes de violència intragènere i les víctimes d’assetjament LGTBIfòbic en l’àmbit laboral
  • El desenvolupament de campanyes de visibilització i sensibilització de persones LGTB+ en el seu àmbit laboral.

Per un treball digne i lliure d’LGTBIfòbia!

Share This