Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Els Premis Margarida Borràs valoren la tasca de persones i entitats que treballen pels drets del col·lectiu LGTBI

Els XXIII Premis Margarida Borràs han reconegut la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI dels activistes Jesús Generelo i Amets Suess i el projecte educatiu “Viu la diversitat, Expressa’t”. La cerimònia de lliurament dels guardons de Lambda va comptar amb la presència de nombrosos representants de la comunitat educativa, associativa, sindical, institucional i política de València.

La primera persona que va recollir el Premi Margarida Borràs va ser Amets Suess, doctor en Antropologia Social, professional de l’Escola Andalusa de Salut Pública i forma part del grup de treball d’Acció Global per la Igualtat Trans (GATE), entre d’altres. Lambda reconeix “el seu activisme i lluita per la despatologització de les identitats trans, des de la seua tasca professional com a docent i investigador i com a membre de l’equip coordinador de la campanya internacional Stop Trans Pathologization”.

A continuació es va lliurar el premi a Jesús Generelo qui va fundar la Comissió d’Educació del Col·lectiu LGTB+ de Madrid (COGAM) i va ser president de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) entre 2015 i 2018. El guardó destaca “la seua trajectòria en l’activisme LGTBI, com a referent en l’àmbit educatiu, i per l’incansable treball realitzat per impulsar lleis tan necessàries com la Llei Estatal d’Igualtat LGTBI durant la seua presidència de FELGTB “.

Finalment Lamba va concedir el Premi Margarida Borràs al projecte “Viu la diversitat, Expressa’t”. Una acció educativa realitzada pels instituts Ausiàs March i Pere Boïl de Manises i l’institut Benicalap de València que destaca “per remarcar la riquesa de la diversitat a través de tècniques artístiques i teatrals, implicant a més de 200 persones de la comunitat educativa i de les famílies “.

Identitats trans
La coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, va agrair el treball incansable de les persones i institucions premiades i va destacar la recent notícia anunciada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que per fi s’ha mullat en contra de la transfòbia ia favor de les identitats trans.

Al llarg de la vetlada, que va tindre lloc ahir a la vesprada al Jardí Botànic de València, les actrius del Col·lectiu Gemega van posar en escena experiències i anècdotes del dia a dia de alguns/es de les nostres companys/es trans. L’acte va ser inaugurat per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i abans de procedir al lliurament dels premis l’ONCE va presentar l’edició especial del cupó del 8 de juny dedicada al col·lectiu LGTBI sota el lema “Orgull i Igualtat”.

Share This