Des de Lambda posem en marxa un concurs de relats per a aquest estiu, amb l’objectiu de difondre les realitats de les famílies diverses. Pot participar qualsevol persona interessada amb la condició de trobar-se en territori espanyol i que en la història que presente mostre algun aspecte de la diversitat familiar, la importància de la seua visibilitat, els avanços aconseguits i les reivindicacions pendents.

Aquest certamen és una proposta de Lambda per a donar a conéixer la diversitat familiar i les situacions que viuen en la seua vida quotidiana per ser part del col·lectiu LGTB+, a més de poder viure altres discriminacions per diferents factors. Per això, s’avaluarà positivament que els relats tinguen en compte diferents intereseccionalitats que travessen les persones, com la percepció racialitzada, la migració, la diversitat funcional o cognitiva.

Anna Muñoz, coordinadora del concurs de relats, explica que entre els objectius del concurs “està el de contribuir a crear referents i models socials de famílies en les quals existeixen persones del col·lectiu LGTB+”. Encara és fonamental fomentar activitats que animen a les famílies diverses a mostrar-se i a barallar per un major reconeixement social.

El premi per a la persona guanyadora serà un lot de llibres i contes sobre diversitat familiar, a més de la publicació del relat en la web de Lambda durant els mesos d’octubre i novembre.

Bases del concurs de relats

Les obres del concurs literari seran breus, amb un màxim de 2 fulles en lletra Arial de 12 punts, i podran presentar-se tantes com es desitge en format digital. Podran remetre’s tant en castellà com en valencià, en format pdf a la següent adreça: social6@lambdavalencia.org, abans de l’1 de setembre de 2021.

A més, serà imprescindible l’acceptació de les bases i de la política de protecció de dades de Lambda, necessària per a registrar les dades de les persones participants. Pots accedir les bases completes del concurs, fent clic ací, per a informar-te sobre com participar.

Les obres presentades seran avaluades per un jurat compost per 4 persones, els qui puntuaran les obres llegides conforme a uns criteris preestablits que també queden recollits en les bases del concurs. El dia 15 d’octubre es donarà a conéixer el relat guanyador en aquesta mateixa web.

Share This