Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El festival de cinema documental tindrà lloc a València entre el 31 de maig i el 23 de juny

El festival internacional de cinema i cultura per a la diversitat sexual, de gènere i família, Mostra La Ploma, ja compta amb cartell anunciador. El disseny mostra una coneguda culturista i trapezista que va trencar motles sobre la imatge de la dona a finals del segle XIX i principis del XX. La quarta edició de Mostra La Ploma, que se celebra entre el 31 de maig i el 23 de juny, està organitzada per Lambda com a complement cultural a la festa de l’Orgull.

El cartell ha sigut realitzat pel dissenyador David Peyró basant-se en el concepte ideat per Pablo Hernández i el director de Mostra La Ploma, Luis Noguerol. La fotografia utilitzada és atribuïda a F. W. Glasier i destaca el carisma inconformista i innovador de Charmion, una famosa “strongwoman” dels Estats Units que va desafiar les normes victorianes sobre la roba i la cultura física femenina. Noguerol explica que tal era la seua fama que l’espectacle va ser filmat per Thomas Edison el 1901, quedant unit el personatge a la història de la cinematografia.

La imatge de l’edició actual de Mostra La Ploma es va presentar divendres a la nit a la Sala Carme Teatre de València. L’esdeveniment, al que van assistir desenes de persones, va tindre lloc després de la representació de l’obra ‘Cuando las lágrimas caen del cielo’ de Marino Muñoz.

Tres seccions oficials i cinc premis
La Mostra compta amb tres seccions oficials i un total de cinc premis. La secció documental comptarà amb dos guardons, un atorgat pel jurat, per valor de 1.500 euros, i el segon atorgat pel públic amb una quantitat de 500 euros. En els apartats de curt documental i curtmetratge, el jurat premiarà en cadascun d’ells un premi de 900 euros. Finalment, el jurat atorgarà un premi de curtmetratge de ficció o documental amb una millor perspectiva educativa, patrocinada per l’empresa Culturama amb 300 euros.

Noguerol anuncia que en els pròxims dies es farà pública la programació de cinema i les activitats complementàries a la quarta edició de Mostra La Ploma que se celebrarà en diferents espais de València del 31 de maig al 23 de juny.

Share This