Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Lambda participarà al VIII Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest.  que se celebrarà del 10 al 17 de febrer a la ciutat de València. L’actual edició del festival es consolida com a referent del cinema documental per a «remoure consciències» amb més seus, noves seccions (dedicades al curtmetratge i a la dona) i l’estrena de cinc llargmetratges a nivell nacional, entre ells ‘Transit Havana’ i ‘Just a normal person’, les dues pel·licules que presentarà Lambda en aquesta edició.

El certamen comptarà, a més, amb la presència de l’actor Juan Diego Botto, premi Pau i Justícia de la present edició per la seua trajectòria en defensa dels drets socials i humans a través dels seus treball en el cinema, com a «element de transformació de la societat i del seu compromís personal».

Al festival es podran veure deu llargmetratges procedents de geografies tan diverses com Estats Units, Suècia, Noruega, Perú, Colòmbia, Índia, Alemanya.

PEL·LÍCULES QUE PRESENTA LAMBDA

Dins de la sección oficial, Lambda presentarà el 16 de febrero dues pel·lícules d’estrena absoluta que tractaran el tema de la transsexualitat. A més, després de les projeccions es realizarà un col·loqui a Ca Revolta amb presència dels directors i protagonistes.

TRÀNSIT HAVANA.  86’. Países Bajos

SINOPSI: Una vegada a l’any, dos cirurgians plàstics de Bèlgica i Holanda volen a l’Havana per a operar a cinc persones transgènere com a part d’un nou programa estatal dirigit per Mariela Castro. Al llarg d’un any, els realitzadors van seguir als tres protagonistes del documental, Odette, Juani i Malú, mostrant com enfronten la realitat de ser transgènere a Cuba. Mentre, aquests esperen pels cirurgians que els donaran el que més anhelen en la vida.

Director: Daniel Abma

Guió: Alex Bakker

Producció: Stefan Kloos, Boudewijn Koole, Iris Lammertsma

Música: Alex Simu

Edició: Jana Dugnus

 

 


JUST A NORMAL PERSON. 58′. Suecia.

SINOPSI: Fa 22 anys van nàixer les bessones Isabelle i Denise. Però ja des de xicoteta Isabelle va saber que era diferent a la resta de xiquetes. En el fons Isabelle sempre ha sabut que és un xic nascut en el cos d’una xica. Als 6 anys ja sabia que de major volia ser pare, i pocs anys després va canviar el seu nom a Sam. Des de llavors sempre ha estat obligat a explicar davant els altres, una vegada i una altra. Aquest documental segueix els passos de Sam des de la seua infància a la seua graduació. Durant aqueist temps ha passat per una cirurgia per a extirpar-se el pit i ha rebut injeccions de testosterona. Avui Sam és un home jove la identitat del qual és qüestionada constantment pel seu entorn, que tracta simplement de trobar el seu camí en una vida que no li l’ha posat gens fàcil.

Directora: Malin Björkman-Widell
Guión: Malin Björkman-Widell
Producció: Malin Björkman-WidellLars SäfströmCharlotte Madsen

 

 

https://vimeo.com/186087893

 

 

Share This