Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, celebra demà 15 de març, el Dia de la Visibilitat Trans, llançant la campanya ‘Persones Valencianes Trans’, dissenyada i executada per la fotògrafa valenciana Sarabel Ramos, per a fer visible a la població trans en la societat valenciana.

La campanya gràfica, que es difondrà a través de xarxes socials, presenta a persones trans molt diverses entre les quals es troben el primer regidor trans de la Comunitat Valenciana Guillem Montoro, juntament amb la seua parella Patricia Estellés; o Àlec Casanova, activista trans i Vocal de Suport Legislatiu en Lambda.

També participen Dylan García, el primer menor valencià trans que va rebre el D.N.I. que li correspon, al costat de la seua mare Eva Salvador; Dorian Cuenca, un fill orgullós del seu pare trans (Alan Marín); i Dylan Úbeda, un menor trans, acompanyat de la seua família.

Un altre exemple de diversitat són Vicky Agud i Dariel Saúl, una parella formada per dues persones trans; Lluna Sanz, una universitària activista; i Allan Segura, que als seus 20 anys és el coordinador del Grup d’Assessorament en Temes Trans (GATT) de Lambda.

Per a Àlec Casanova, “la invisibilitat és una altra forma de discriminació. Les persones trans no tenim referents ni representació en la societat valenciana perquè els mitjans de comunicació no mostren a personatges trans, no fan un ús adequat del llenguatge i, per descomptat, no parlen de les persones LGTB en general”.

Per a l’autora de la campanya, Sarabel Ramos,“cada fotografia cerca reflectir amb sinceritat el dia a dia de les persones retratades. S’han captat rutines tan quotidianes com anar a fer la compra amb la teua parella o fer una passejada per un parc amb la teua família. Aqueixa és l’essència d’aquesta campanya, mostrar que les persones trans existeixen i són com tu”.

Així mateix, Ramos recalca que l’elecció dels espais on s’han realitzat les fotografies, el Mercat Central de València, la Plaça de la Verge, els carrers del barri del Carmen, els Jardins del Real o els voltants de la Ciutat de les Arts i Les Ciències, “vol transmetre el missatge que les persones valencianes trans reclamen el seu espai dins de la ciutat. Hem volgut fer-los visibles en tots els àmbits de la societat valenciana mitjançant aquesta picada d’ullet a localitzacions molt conegudes”.

Guillem Montoro, primer regidor Trans de la Comunitat Valenciana, a més d’activista LGTB, és la cara més coneguda de la campanya. La seua incorporació com a edil al Consistori de Paiporta, ha sigut una fita en la història LGTB espanyola.

Segons assenyala el regidor de Paiporta: “abans de ser un personatge públic he sigut una persona trans visible perquè per a mi és prioritari que les persones trans s’incorporen a la vida pública valenciana per a ser un exemple. Cal dir a la joventut que malgrat que en la infància la societat els intente obligar a caminar cap a un camí, el seu pot ser que siga un altre, existeix la diversitat”.

La campanya, difosa en xarxes socials per associacions LGTB d’Espanya, per persones associades i simpatitzants, a més de per mitjans de comunicació, té l’objectiu principal per a Lambda, d’una vegada més, advocar pel respecte a la diversitat sexual, de gènere i familiar.

 

 

Share This