Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Des de Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals volem mostrar públicament el nostre suport a l’artista Carmelo Gabaldón davant la censura realitzada per part de la UPV a la seua obra #SoyMaricón.

La peça s’inscrivia en la intervenció “Presbícia”, dins de la secció “Mirades a 3: homofòbia” que els festivals FICAE, MICE i  Mostra La Ploma han programat en les seues edicions de 2017. Amb aquesta obra l’artista buida de contingut vexatori el terme “maricón”, utilitzat com a insult de manera habitual en la nostra societat. A través de l’estratègia empresa pel moviment d’alliberament sexual a partir de les revoltes de Stonewall en 1969, Carmelo Gabaldón s’apropia de la paraula per a incorporar-la com a element identitari, i contribueix a l’empoderament de les comunitats de la diversitat sexual. Transforma el prejudici social en motiu d’orgull i fonament per a construir dignitat.

Desconeixem els motius pels quals des de la Universitat Politècnica de València s’ha pres tan desencertada decisió, impedint que el missatge arribe a la població universitària i a tota la societat en llibertat. Resulta desconcertant que una institució que hauria de promoure el pensament crític, la llibertat d’expressió i els drets civils, actue en sentit contrari.

Per part de Lambda, oferim el marc del nostre festival Mostra La Ploma perquè Carmelo Gabaldón desenvolupe les accions artístiques que considere apropiades  i que el públic puga conèixer-les .

Share This