Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

L’esborrany de proposta va ser presentat en setembre a Madrid per FELGTB

Representants de Compromís i membres de Lambda, Galesh, Diversitat i CLGS, quatre de les entitats de la Comunitat Valenciana que conformen la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), van mantindre una reunió a València el passat 14 de gener per abordar els continguts de la proposta d’esborrany de Llei estatal d’Igualtat LGTBI i contra la discriminació per orientació sexual, identitat i expressió de gènere, o característiques sexuals. L’esborrany és el resultat del treball multidisciplinari d’un grup de persones expertes de FELGTB, entitat impulsora en l’àmbit estatal d’aquesta proposta legislativa. Després de la seua presentació davant grups polítics al setembre de 2016 a la seu del Defensor del Poble a Madrid, vàries han estat ja les reunions que representants de FELGTB i de les seues entitats federades han mantingut.

Les entitats de la Comunitat Valenciana s’han reunit amb Compromís, partit al qual se li va exposar la idoneïtat que s’arribés a un suport per part de tots els grups polítics amb representació al Congrés dels Diputats a aquesta proposta de llei. Per la seua banda, Compromís va acollir amb molt d’interés la proposta i es va comprometre a estudiar-la. Finalment, acaba de comunicar a les entitats que sí que donaran suport a la seua tramitació al Congrés dels Diputats.

Segons les paraules de Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, aquesta llei és imprescindible perquè “malgrat els avanços assolits al nostre país en quant igualtat legal es refereixen, la igualtat real està lluny de ser aconseguida.” Toño Abad, secretari general de Diversitat, recalca a les seues declaracions que “urgim a que es debata i aprove aquesta llei per acabar de garantir que no existisca disparitat de drets cap a les persones LGTBI segons el territori de l’Estat en el qual residisquen, així com legislar sobre aquells aspectes que són de competència exclusivament estatal”.

En breu acabarà la ronda de reunions amb tots els partits polítics amb representació al Parlament d’Espanya, i s’espera que el projecte de llei es presente amb suport de tots els grups parlamentaris en el mes de març.

Share This