Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

La coordinadora general de Lambda, Fani Boronat; junt amb la diputada d’igualtat, joventut i esports, Isabel García; presenta el conte ‘El Viatge de Flop’, un relat que aborda la diversitat en la infància per a prevenir i treballar els casos d’assetjament escolar en edats primerenques, demà, 11 de gener a les 19 hores, en la sala Gregori Mayans del MUVIM.

Este conte narra el viatge interestel·lar de Flop, una boleta verda que no és ni xica ni xic i que viu en un planeta totalment verd anomenat Menta. Flop, en la seu “Missió Tripulada de Reconeixement Avançat d’Altres Planetes Diferents, Distints i Estranyament No Verds”, viatja per altres mons coneixent éssers molt diferents i amb costums molt dispars, aprenent de les diferències respecte al seu planeta.

Este relat infantil “explica que la diversitat existeix que el respecte ha d’estar per damunt de tot i, a més, és capaç d’inculcar a xiquets i xiquetes que es pot aprendre de les diferències d’altres persones”, afirma Fani Boronat, coordinadora general de Lambda.

‘El viatge de Flop` és una aposta de Lambda per aconseguir el canvi social a través de l’educació en els cicles d’infantil i de primària. La diversitat és un concepte que es treballa amb jóves i adolescents però no en edats primerenques. Segons assenyala l’equip tècnic d’educació de Lambda, és necessari començar a treballar este tema des de la infància per a evitar que l’alumnat arribe a les aules de secundària amb tants prejudicis sobre l’orientació sexual i identitat i expressió de gènere.

Este conte és un treball editorial desenvolupat per l’equip tècnic d’educació de Lambda, concretament per Amparo Navarro, Raquel Jornet i Juan Fco. Fernández, junt amb el voluntariat del grup d’Educació de Lambda, l’il·lustrador Salvatore Alaimo i la guionista valenciana Guadalupe Sáez, gràcies al finançament de la Diputació de València.

L’edició en paper de ‘El viatge de Flop` és un projecte que s’emmarca dins del conveni signat entre Lambda i la Diputació de València en 2017, amb l’objectiu d’educar a la població més jove en el respecte a la diversitat sexual, de gènere i familiar i  prevenir la lgtbfòbia i l’assetjament escolar.

Share This