Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Lambda constitueix un nou grup, promogut per l’activista José Fernández, destinat a crear espais i activitats adaptades i pensades per al col·lectiu de majors LGTBI.

Els guardons Margarida Borrás en 2017 van premiar la trajectòria de la Fundació 26 de Desembre (26D) pel seu treball donant visibilitat, igualtat, respecte, cura i acolliment de les persones majors LGTBI. En aqueix moment, José Fernández va començar a preguntar-se quin era el paper de la seua generació en la societat valenciana i, en concret, dins de Lambda.

Fernández, que ha participat en les activitats de Lambda des de les seues constitució, va decidir començar aquest projecte per a visibilizar a les persones majors LGTBI. “No hi ha una representació de la meua generació en els mitjans de comunicació o en la societat actual. És com si no existírem i volem canviar açò”, explica.

Les persones LGTBI que van nàixer en els anys 50 van estar marcades per la persecució i la repressió per pertànyer a una minoria. Van viure la seua identitat sexual i identitat de gènere en la clandestinitat i fins i tot, ara, molts d’ells i elles, encara estan dins de l’armari o han hagut de tornar a ell. Aquest nou grup vol proporcionar a les persones majors LGTBI un espai en el qual se senten segurs i puguen relacionar-se amb altres persones que viuen la seua mateixa situació.

Per a Fernández, una de les seues prioritats com a participant del grup de Majors, “és rebre amb calidesa a persones que arriben cercant algú amb qui empatizar i amb qui compartir experiències, vivències i inquietuds”.

Entre les seues activitats, el grup de Majors, està gestionant amb les principals revistes LGTBI d’Espanya l’enviament de les seues publicacions a la seu de Lambda per a la seua lectura i la seua preservació en l’arxiu històric i documental del col·lectiu.

El grup es reuneix els divendres alterns, és a dir, cada 15 dies, a les 18.00 hores en la seu de Lambda. Pots escriure al correu electrònic majors@lambdavalencia.org per a sol·licitar informació.

Share This