palometes

Des de la Delegació de Joventut de la Diputació de València tenim el plaer d’invitar-vos a participar, junt amb els seus centres escolars, el dia 1 de març, a la commemoració del Dia Internacional de la Zero Discriminació.

Aquest dia té com a enfocament principal fer un crida per a promoure i celebrar el dret de cada persona a viure una vida plena amb dignitat, independentment del seu aspecte, el seu lloc de procedència o la seua orientació sexual.

El símbol de la Zero Discriminació és la palometa reconeguda mundialment com un signe de transformació.

Una de les principals promotores de la campanya és l’activista birmana i Premi Nobel de La Pau Aung Sant Suu Kyi, qui va afirmar que «les lleis contra la discriminació són importants, però només s’avançarà en la lluita contra aquest flagell quan es canvie la gent».

Per això, des de la Diputació de València, el dia 1 de març, al Centre Sociocultural La Fàbrica de Mislata, juntament amb: Moviment Contra La Intolerància, Plataforma Intercultural, el Col·lectiu Lambda, Assemblea de Cooperació per la Pau, Plena Inclusió CV i Fundació Secretariat Gitano,  farem activitats diverses per a treballar el dret a ser diferent, però sense diferència de drets.

La jornada es dividirà en tres etapes:

Una primera etapa que estarà dirigida a col·legis i instituts del vostre municipi, que consisteix en la participació en les activitats que es duguen a terme en els estands de les associacions i col·lectius adés esmentats. Aquestes accions es duran a terme en horari de matí, de 10 a 14:30 hores.

En la segona etapa el funcionament serà el mateix que en l’anterior i anirà dirigida a associacions, col·lectius, centres ocupacionals, escoles d’adults o qualsevol veí i veïna que estiga interessat o interessada a participar-hi, és a dir, més encaminada cap a l’àmbit de l’educació no formal. L’horari serà de 16 a 18 hores.

La tercera etapa consistirà en dues taules obertes a tots els públics:

 1. 100% Jóvens i Divers@s. Aquesta comptarà amb la presència de joves que trencaran amb molts estereotips i rols fins i tot presents en la nostra societat (horari de 18 a 19 hores).

Aquesta mesa comptarà amb la presència de:

 • Marina Sánchez García, dona amb discapacitat intel·lectual. Escuela de Pensamiento Libre.
 • Dona jove gitana empoderada.
 • Allan Segura Villatorio. Membre de Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals
 • Pedro Ateba Nchama. Col·lectiu d’Estudiants de Guinea Equatorial en el món.
 • Mariam Barouni Jove de l’Associació de Joves Musulmans de València.
 1. Zero Discriminació?. En aquesta, distintes associacions i col·lectius ens parlaran de la discriminació fins i tot present en la societat (horari de 19 a 20 hores).

Aquesta mesa comptarà amb la presència de:

 • Esteban Ibarra, president del Moviment Contra la Intolerància.
 • Noemí Soriano García, responsable del Programa Exclusió Social Plena Inclusió CV.
 • Eduardo Béjar, president de la Plataforma Intercultural.
 • Javier Sáez d’Igualtat, Fundació Secretariat Gitano.
 • Fran Fernández, responsable d’Educació de Lambda.
 • Trinidad Blanch Marín, delegada d’ACPP-País València

Comptarem amb la presència del president de la Diputació de València,  Jorge Rodríguez, i la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García.

Podeu inscriure-vos punxant ací.

Share This