Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

La Conselleria d’Educació ha recolzat la iniciativa difonent la campanya en tots els col·legis i instituts públics valencians

[València, 23 d’abril de 2016] Hui, dia 23 d’abril, se celebra a tot el món el Dia del Llibre, i per açò Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, aprofita esta data assenyalada per a llançar per segon any consecutiu la seua campanya Biblioteques de colors. Una selecció cuidada i diversa de materials perquè les biblioteques de les escoles i instituts posen a l’abast de la comunitat educativa contes, llibres i guies per a abordar la diversitat sexual, de gènere i familiar, en tots els nivells educatius.

Amb esta campanya es pretén donar resposta a un problema que es ve observant des de fa anys i és que en quasi la meitat dels casos d’assetjament escolar per LGTBfòbia en centres educatius, els i les docents no actuaven per no saber com fer-ho i/o sentir inseguretat. “Per desgràcia, molts dels contes tradicionals perpetuen l’heteropatriarcat i el masclisme, invisibilitzant altres formes de ser o sentir i els diferents models de família”, explica Fran Fernández, coordinador de la campanya i membre del grup d’Educació de Lambda. Per açò, els materials proposats per Lambda són exemples de referents positius sobre temes com ser diferent, la transsexualitat, les famílies homoparentals o les parelles del mateix sexe, “ajudant a les i els menors a prevenir la discriminació abans d’interioritzar-la, donant-los eines per a acceptar la diversitat i evitar que es produïsquen situacions d’assetjament en un futur”.

Enguany la Conselleria d’Educació, des de la seua Direcció General de Polítiques Educatives, s’ha implicat en la campanya Biblioteques de colors, penjant el dossier elaborat per Lambda en la web d’Innovació i fent-ho arribar a tots els centres educatius concertats i públics de la Comunitat Valenciana per a “omplir de colors i de diversitat les biblioteques escolars”. “Tenim constància que la selecció de llibres està tenint un bon acolliment per la gran majoria del professorat i equips orientadors dels col·legis i instituts, per la qual cosa esperem que siga d’utilitat perquè, d’una vegada per sempre, la diversitat sexual, familiar i de gènere ocupe un espai en les prestatgeries de les biblioteques de totes les escoles i així, posar a l’abast de l’alumnat la diversitat que ens enriqueix”, va destacar Fernández.

Podeu descarregar el dossier Biblioteques de colors ací.

Share This