Es tracta d’una activitat participativa a iniciativa del Grup de Majors de Lambda, en format de Jornades de mig dia amb ponències, presentacions d’informes i llibres, així com una taula redona, en la qual persones expertes exposen la realitat de les persones majors LGTBI i propostes per a enfrontar-se a situacions de vulnerabilitat.

Data i hora: divendres 11 de maig de 2018, de 09:30h a 14:00h.
Lloc: Sala de Conferències del Complex Esportiu Cultural Petxina. Passeig de la Petxina, 42, 46008 València.

¿A qui van dirigides les jornades?
Aquestes jornades estan dirigides principalment a professionals del sector sanitari i de serveis socials (treball social, psicologia, educació social, infermeria, auxiliar de geriatria, auxiliar d’infermeria, integració social, animació soci cultural, etc.) que duguen a terme la seua labor en l’àmbit de persones majors (centres residencials, centres de dia, centres sociosanitaris, centres especialitzats, etc.). També estan dirigides a agents socials i entitats públiques i privades interessades en accions i polítiques d’atenció a persones majors LGTBI.

Programa:
09:30 – 10:00 hores
. Inauguració i benvinguda:
– Regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.
10:00 – 11:00 hores. Teoria sobre Majors LGTBI:
– La necessitat de fer formacions en diversitat sexual a professionals que treballen amb majors. Mireia Ramos Lluch, periodista i tècnica d’animació sociocultural especialitzada en persones majors.
– Presentació investigació. 50+ LGTB. Situació de persones LGTB en la ciutat de Barcelona. Josep Maria Mesquida, professor del Departament de Treball Social de la Universitat de Barcelona i patró de la Fundació Enllaç.

11:00 – 11:30 hores. Pausa café.

11:30 – 12:00 hores. Presentació del llibre Sexualidad en entornos residenciales de personas mayores. Nº 3 de la Colección Guías de la Fundación Pilares para la Autonomía Personal. A càrrec de la coautora Montserrat Celdrán Castro, Doctora en Psicologia, Universitat de Barcelona.
12:00 – 13:00 hores. Taula Redona: bones pràctiques en relació al treball a favor de les persones majors LGTBI. Intervenen:
– Fundación 26 de Diciembre: Federico Armenteros, president.
– Grup de Majors de Lambda: José Fernández i Mali Chordá, voluntariat.
– Fundació Enllaç: Jaume Piqué, responsable de formació en residències.
13:00 – 13:20 hores. El maltractament a les persones majors, detecció, atenció i tractament des dels serveis socials generals. A càrrec de Yolanda Fernández Martín, Cap de secció del servei de majors de la Direcció general de Serveis Socials i Persones en situació de dependència.
13:20 – 13:40 hores. Canviar la mirada en l’atenció a les persones majors. A càrrec de Mercè Martínez i Llopis, Directora General de Serveis Socials i Persones en situació de dependència.
13:40 – 14:00 hores. Torn de preguntes i conclusions.
14:00 hores. Cloenda i comiat:
– Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercè Martínez i Llopis.

Inscripció:
La inscripció és gratuïta.

Informació:
Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, trans i bisexuals.
C/ República Argentina, 22 – 46021 València
Tel./Fax.: 96 334 21 91
treball.social@lambdavalencia.org

Entitats col·laboradores:
– Generalitat Valenciana. Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Direcció general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència.
– Ajuntament de València. Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Share This