Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Accés a l’informe aquí.

Després de la publicació de les dades per part del Ministeri de l’Interior d’incidents relacionats amb els delictes d’odi durant 2016, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), de la qual forma part Lambda, considera que, davant les preocupants xifres d’atacs motivats per l’orientació sexual o la identitat de gènere de les víctimes, el Govern ha d’apostar d’una vegada amb contundència per l’aprovació de la llei específica d’Igualtat LGTBI. Segons aquestes dades, els incidents que més han augmentat entre 2015 i 2016 són els relacionats amb l’orientació sexual i la identitat de gènere (36,1%). Aquest fet és especialment cridaner en un context en què el conjunt de tots els delictes d’odi a 2016 s’ha reduït en un 4,2% en comparació amb els relatius a 2015.

Des FELGTB seguim impulsant l’aprovació de la Llei d’Igualtat LGTBI, presentada el 4 de maig al Congrés dels Diputats i pendent de l’acceptació a tràmit. Cada nou dada ens fa veure que alguna cosa està fallant, que les agressions cap al nostre col·lectiu segueixen sent molt elevades, i que l’agressor mitjà és molt jove. A la nostra proposició de llei incloem elements educatius i pedagògics que són imprescindibles per evitar que es produeixi aquest increment de delictes.

Més informació

La proposició de Llei d’Igualtat LGTBI (oficialment, Llei contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere, i característiques sexuals, i d’igualtat social de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i transgènere) va ser registrat al Congrés dels Diputats el passat 4 de maig pel Grup Parlamentari Confederat de Units Podem-a Comú Podem-a Marea després del procés de negociació dut a terme per la nostra part amb tots els grups polítics amb representació parlamentària. El Govern té de termini fins al 17 de juny de 2017 a les 14:00 hores per admetre a tràmit el debat d’aquesta proposició de llei.

Share This