Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Lambda ha presentat en el MUVIM el conte ‘El viatge de Flop’ sobre la diversitat sexual, de gènere i familiar per a prevenir la lgtbfóbia i el ‘bullying’ des d’edats primerenques.

Segons la Coordinadora General de l’associació, Fani Boronat, “en un inici les energies de Lambda estaven centrades en secundària. Comencem a intervenir en 4º d’ESO i ens vam adonar que era massa tarde perquè els prejudicis ja estaven assentats. Per açò ha sigut necessari intervenir en les primeres etapes educatives, en primària i infantil, per al que ha sigut imprescindible crear materials educatius específics per a aquestes edats, com és el cas d’aquest conte”.

Aprofitant l’ocasió, Lambda ha confirmat la renovació en 2018 del conveni de col·laboració signat amb la Diputació de València per a educar a la població més jove contra la discriminació sexual.

Per a la diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, “l’edició del conte ‘El viatge de Flop’ és una nova eina per a promoure la diversitat i el respecte en les escoles i acabar d’una vegada amb el ‘bullying’. El més bonic d’aquest projecte és treballar amb els més xicotets i xicotetes a través d’un conte, un format que els resulta atractiu i que són capaços d’interioritzar”. Al que afig: “anem a intentar que pròximament les biblioteques municipals i els centres educatius de la província de València reben una còpia del conte per a convidar-los a treballar la diversitat en les aules”.

Les persones assistents han pogut participar en un col·loqui sobre com l’educació en la infància ha d’evolucionar cap a una escola més oberta a l’heterogeneïtat social. Perquè la diversitat familiar ha de ser visible a través de la inclusió dels diferents models familiars en els continguts sistemàtics de totes les etapes educatives; i, per a açò, cal proporcionar formació específica a la comunitat educativa.

L’equip tècnic d’educació de Lambda, encarregat de la presentació de l’esdeveniment, ha destacat que cada vegada hi ha més col·legis i instituts, CEFIREs i Ajuntaments a la Comunitat Valenciana que demanden a Lambda la realització d’exposicions, de contacontes, de xarrades o de formacions per a l’alumnat o professorat. Lambda ha realitzat durant 2017 més de 350 intervencions educatives a la Comunitat Valenciana.

Una aposta pel canvi social a través de l’educació

Aquest conte és una aposta de Lambda per aconseguir el canvi social a través de l’educació en infantil i primària, ja que la diversitat és un concepte que es treballa amb joves i adolescents però no en edats primerenques.

El conte de ‘El Viatge de Flop’ narra el viatge interestel·lar de ‘Flop’, una boleta verda que no és ni xica ni xic i que viu en un planeta verd cridat Menta. El protagonista, al llarg de la història, viatja per altres mons coneixent diferents éssers i costums, alhora que aprèn de les diferències respecte al seu planeta.

‘El Viatge de Flop’ és un treball editorial desenvolupat per l’equip tècnic d’educació de Lambda, concretament per Amparo Navarro, Raquel Jornet i Juan Francisco Fernández, juntament amb el voluntariat del grup d’Educació de Lambda, l’il·lustrador Salvatore Alaimo i la guionista valenciana Guadalupe Sáez, i que ha comptat amb l’ajuda financera de la Diputació de València.

 

Share This