Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

Banner 3 logos

Un dels nostres objectius principals és aconseguir la plena normalització de l’homosexualitat, la transsexualitat i la bisexualitat en la nostra societat i considerem que la millor manera per aconseguir-ho és “Unint forces, connectant lluites”, lema del nostre passat Congrés.

Considerem que promoure el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere en l’àmbit educatiu, familiar i festiu no ha ser cosa només dels col·lectius LGTB, s’han d’implicar, també, els diferents sectors socials en aquesta lluita. I això és el que pretenem amb aquesta campanya.

Una de les principals preocupacions de Lambda ha sigut eradicar els actes homòfobs de les nostres festes populars, ajudant a contrarestar la discriminació que encara existeix a les Falles.

Fa 14 anys que convoquem el premi Arc Iris per valorar el treball d’aquelles falles que, dins de l’enginy, la crítica i el respecte, millor visibilitzen la diversitat sexual, familiar i de gènere d’una manera respectuosa dins de la festa fallera.

Fa molts anys que des de Lambda reivindiquem que no es cante l’ofensiva cançó “Maricón el que no bote”, una lletra insultant cap a les persones homosexuals i les seues famílies. I, sent conscients que es tracta d’un càntic molt arrelat, l’any passat vam fer una campanya per llançar la proposta de canviar la paraula Maricón per Borinot, resultant d’aquesta manera una nova versió més respectuosa amb el col·lectiu LGTB. Aquesta iniciativa va tindre molt bona acollida a les xarxes socials i a la qual es van sumar moltes falles i xarangues.

Enguany, amb l’ànim d’implicar a la societat en la lluita contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i contant amb el suport de la Federació de Socitats Musicals de la Comunitat Valenciana i de la Junta Central Fallera, volem que tant les diferents comissions falleres com les societats musicals, assumisquen la nostra reivindicació adherint-se al compromís “Cantem Borinot el que no bote”.

Emplenant aquest formulari ens comprometem a:

  • Canviar l’ofensiu cant festiu “maricón, el que no bote” per la versió més respectuosa “borinot, el que no bote”.
  • Donar-li difusió a l’iniciativa convidant a aquelles agrupacions musicals i comissions falleres a que facen ús de la nova versió.

[gravityform id=”14″ title=”false” description=”true”]

Vos convidem a que pugeu alguna imatge o vídeo a les xarxes socials etiquetant a @lambdavalencia i fent ús del hastag #BorinotElQueNoBote.

Una iniciativa amb el recolzament de:

castello lgtbiCLGSlogo IG ACTUALIZADO 134x90 pix.
junta central

logo_fsmvFalles GandiaLogo Regidoria Igualtat SIN FONDOescudo oficial valenci+álogo-ajuntament-color2

gandiaIGUALTAT_AJUNTAMENTcastellvillanueva

Share This