Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Fa només unes hores que s’ha donat a conéixer un manifest de feministes recolzant la lluita pels drets de les persones trans i explícitament pel dret a l’autodeterminació de gènere signat per més de 500 dones i 80 col·lectius feministes. Ja són més de 3.400 les dones i passen de 200 els col·lectius, Lambda i la FELGTB entre ells. Confiem que aquesta iniciativa continuarà sumant adhesions. Si vols afegir-te pots fer-ho fent clic ací.

La llei trans estatal porta més de 15 anys de retard, des que es va aprovar el matrimoni igualitari. Com en aquell moment i com molt bé arreplega aquest manifest presentat hui: “atorgar uns drets pels que el movimento LGTBI+ porta molt de temps barallant –inclosa l’autodeterminació de gènere– no és un gest en contra de les dones. Al contrari, creiem que millorar les condicions de vida de les persones trans profunditza i amplia la democràcia, millora la nostra societat i enforteix la nostra lluita contra unes normes de gènere que ens limiten”.

La llei trans estatal és necessaria per la transfòbia en diferents àmbits que viuen les persones trans cada dia i, segons l’esborrany que s’està treballant, recollirà la despatologització de la transexualitat i l’autodeterminació de gènere, dues reivindicacions històriques de les persones trans per tal de poder modificar el sexe en el Registre Civil sense els insultants requisits mèdics ara exigits.

feministes pels drets trans

És fonamental mirar la història, com han fet les feministes signants del manifest en pro dels drets de les persones trans, que recorden que “el feminisme porta enriquint-se amb les aportacions de moltes companyes trans des de fa dècades i no podria entendre’s sense la seua participació”.  A més, reconeixen “els nivells de violència que viuen les persones trans, en particular les dones trans” i que “nomenar la discriminació, senyalar-la i denunciar-la, és un primer pas imprescindible per a que aquesta desaparega”.

I animen al debat i la reflexió però fan notar que és “difícil reflexionar sobre qüestions complexes quan ens veiem obligades a defendre allò més bàsic: l’existència i la dignitat de les persones”. Acaben així el seu manifest que hem fet també nostre: “Nosaltres, dones feministes, defensores d’un feminisme divers, inclusiu, interseccional i desbordant, volem recórrer aquest camí de la ma de les nostres companyes trans”.

Share This