Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

La Federació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals es va reunir ahir, dijous 19 de gener, amb el nou President del Consell Superior d’Esports, José Ramón Lete, per a exposar la situació de desigualtat que tenen actualment les i els esportistes lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals a Espanya.

Rubén López, responsable d’Esports de FELGTB ha explicat al Consell Superior d’Esports la situació d’impermeablitat que l’estament de l’esport segueix exercint davant la diversitat LGTB, la qual cosa genera diàriament situacions on la LGTBfòbia dóna lloc a expressions de discriminació, invisibilitat de la pròpia orientació sexual i identitat de gènere i, fins i tot, agressions verbals i físiques.

Davant la situació de discriminació per Diversitat Sexual i de Gènere que travessa l’esport espanyol, la Federació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals ha exposat davant el President del CSD, José Ramón Lete, la necessitat que existisca una acció institucional que recolze i reforce el treball de sensibilització que els diferents col·lectius socials realitzen actualment.

D’aquesta forma, el vocal d’esports de FELGTB, ha sol·licitat al Consell Superior d’Esports que recolze de manera institucional la Carta Contra la LGTBfòbia en la qual porta treballant FELGTB en col·laboració amb diferents organitzacions des de l’any 2013. Aquest document, basat en una carta similar aprovada ja en països veïns com Regne Unit i França, té l’objectiu d’assegurar la difusió de missatges de respecte al col·lectiu LGTB i censurar qualsevol expressió contrària a aquests valors en totes les dimensions de l’esport espanyol.

A més, des de FELGTB s’ha demanat a José Ramón Lete que s’estudien des del Consell Superior d’Esports mesuraes per a sensibilitzar i sancionar els càntics i insults homòfobs tan habituals en algunes disciplines esportives. Així mateix se li ha sol·licitat que elaboren una circular per al correcte tractament de les persones transsexuals en les inscripcions de les diferents federacions esportives.

Així mateix ha reiterat la necessitat que s’aprove amb urgència la Llei d’Igualtat LGTBI, que FELGTB està negociant amb tots els grups parlamentaris, per a garantir la protecció de les i els esportistes contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere.

VALORACIÓ DE LA REUNIÓ

La Federació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals valora aquesta primera trobada amb moderat optimisme.

Per la seua banda, el president del CSD ha mostrat empatia, preocupació i interès per millorar la situació de desigualtat i opressió en la qual es troben molts de les i els esportistes LGTB d’Espanya. Lete ha mostrat gran interès en la Carta contra la LGTBfobia en l’esport i estudiarà de quina manera el CSD pot ajudar en el foment de la igualtat

FELGTB insta a José Román Lete a dur a terme les propostes presentades per a dignificar la situació de tantes persones del col·lectiu LGTBI practicants de diferents esports en els seus diferents nivells.

Share This