Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El Consell Federal de Tardor de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transexuales i Bisexuales (FELGTB), al que va assistir Fani Boronat com a coordinadora general i representant de Lambda, va triar 2018 com a any de treball prioritari sobre les realitats trans.

El canari Col·lectiu Gamá, l’entitat proponent d’aquesta temàtica, creu que la força del conjunt del col·lectiu LGTBI ha de seguir estant del costat de les persones trans, “lluitant per la seua dignitat i els seus drets més bàsics, a causa de la persistència de la patologización de les identitats trans”.

La FELGTB, constituïda per diferents associacions LGTBI i entre elles Lambda, treballarà de manera prioritària durant tot 2018 en aquesta línia, destacant la necessitat d’un canvi legislatiu a nivell estatal i l’aprovació de la Llei d’Igualtat LGTBI que ara mateix està en procés de tramitació en el Congrés dels Diputats.

Uns altres dels objectius que es van marcar durant el Consell Federal de Tardor han sigut l’aprofundiment en temes menys treballats històricament com les identitats no binàries i transversalizar el treball sobre les identitats trans.

Amb l’elecció de 2018 com a any de treball prioritari sobre les realitats trans es pretén visibilizar les necessitats de la població trans de diferents generacions, amb especial recalcament en la infància, la joventut i les persones majors, així com les múltiples i habituals discriminacions que pateix el col·lectiu trans en àmbits com l’educatiu, el laboral, el sanitari o l’esportiu, el familiar o el cultural.

Share This