L’IES Ausiàs March, amb el suport de Lambda, organitza una desfilada inspirada en la diversitat sexual i de gènere, en el qual l’alumnat, a més de desfilar, ha creat cadascuna de les peces que es mostraran en la passarel·la. El show tindrà lloc el dijous 22 de febrer, a les 12.00 hores, en la la casa de la cultura de Manises.
Lambda estarà present en l’esdeveniment mitjançant un taula informativa sobre salut sexual per a resoldre qualsevol dubte que l’alumnat puga tenir.
Per a la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, “el alumnat de l’IES Ausiàs March ha aconseguit amb aquest projecte que en la passarel·la la diversitat siga moda. És un gran avançament que les noves generacions visquen la diversitat sexual de gènere i familiar amb total llibertat”.
Cada vegada més, en les passarel·les de tot el món, s’està imposant el gènere neutre, o unisex, o ‘genderless’. “La realitat és que en la moda, com en la societat, l’important és deixar arrere etiquetes com a ‘masculí’ i ‘femení’ i centrar-se en el que importa: ser lliure i sentir-se a gust. Aqueix és el missatge que vol donar aquest show: que cada persona siga original i no es vaig deixar portar per imposicions socials”, destaca Boronat.
Ismael Lozano, professor de l’IES Ausiàs March i encarregat del projecte, destaca la importància de deixar el superflu de la moda per a centrar-se en el vertader significat històric de la passarel·la. “La moda no solament és com una manera de vestir, sinó que és una forma d’expressió i de reivindicació; com un treball manual i creatiu, com una enorme indústria i com un gran reflex de les característiques culturals i socials de cada època”.
Aquest projecte educatiu, “en el qual s’ha implicat a l’alumnat de diferents especialitats de batxillerat i de diferents cursos així com diferents àrees i departaments incloent Plàstica i Economia, treballa de forma transversal i interdisciplinària diferents competències que cerquen formar a més d’excel·lents estudiants, grans persones”, segons Lozano.
L’espectacle ‘Fashion Show’ mostra com el alumnat de 1º de batxillerat artístic representa les diferents èpoques de la història de la humanitat a través dels seus dissenys, abordant tots els passos del cicle creatiu: des de l’esbós de la idea, a la confecció de les peces, passant pel patronatge, l’elecció de teixits, el maquillatge, la perruqueria i la posada en escena.
Aquesta desfilada anirà acompanyat de diferents actuacions vocals i de dansa realitzades per alumnes i alumnes de 4º d’ESO.
En l’esdeveniment es presentarà l’exposició ‘Del Fil al Teler: un repàs històric de la moda i la seua indústria’, en la qual estudiants d’Economia de 1º de Batxillerat han analitzat les característiques econòmiques i socials de cada època.
La desfilada comptarà amb la participació de l’alumnat de 4º de l’ESO i FP Bàsica que s’encarregarà de rebre al públic assistent, acomodar-ho, controlar temps, so i audiovisuals.