Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

Enguany, pel Dia de la visibilitat lèsbica, portem l’exposició virtual «VisibLES: memòria, reconeixement i visibilitat lèsbica» als carrers de València durant els tres propers dies. Pots acostar-te a veure-la demà dilluns 26, d’11 a 14 hores en la plaça de l’Ajuntament; el dimarts 27, de 16 a 19 hores, en la plaça de Benimaclet; i el dimecres 28, d’11 a 14 hores, a la plaça Els Pinazo.

VisibLES és un recorregut per les fotografies i els testimonis de 18 dones que formen part de la història de Lambda i que han estat compromeses de forma activa amb la lluita pels drets de les dones lesbianes en els últims 20 anys. L’objectiu d’esta exposició és reconèixer «la participació del col·lectiu en la conquesta dels drets, llibertats i visibilitat de totes les dones lesbianes a través del compromís vital d’estes 18 dones», i mostrar el nostre «agraïment pel seu treball per fer la nostra societat més justa, plural i igualitaria», ens explica Mariana Urueña, responsable de l’exposició. expo visibilitat lèsbica

Visitar l’exposició

«VisibLES: memòria, reconeixement i visibilitat lèsbica» pot visitar-se fent clic en el butó baix del cartell i també té una visita guiada en el nostre canal de Youtube, en la que es locutaran els testimonis, de manera que siga accesible també per a persones amb discapacitat visual. «És una exposició permanent i un exercici de memòria històrica que romandrà sempre disponible i farà que tots els dies puguen ser el dia de la visibilitat lèsbica, que qui vulga puga consultar-la en qualsevol moment», explica Urueña.

També hem preparat l’exposición en pdf, com si d’un catàleg es tractara, que podeu descarregar fent clic ací, en castellà; i ací, en valencià.

 

Testimonis individuals i col·lectius

Mireia, María José, Mariana, Luisa, Isa, Roseta, Marina, Menchu, Fani, Mar, Gloria, Eva, Joana, Cristina, Paula, Carmen, Diana i Nuria ens ofereixen un relat íntim sobre com visqueren la seua adolescència, la seua arribada a Lambda i la seua vivència de l’activisme des del Grup de Lesbianes de Lambda, així com el procés d’empoderament i visibilitat que de forma personal i col·lectiva portaren endavant en estos anys. 

Totes elles lideraren diferents projectes, grups de treballs i càrrecs dins del col·lectiu, i feren un pas endavant assumint responsabilitats que les convertia en referent positiu visible per a altres lesbianes que pràcticament no tenien cap al seu voltant. Les seues històries personals son també una història col·lectiva.

expo visibilitat lesbica

 

Este recorregut «és un acte polític que reclama un espai per a les dones lesbianes en la nostra societat i conmemora la seua trajectòria activista mostrant-nos la part més humana», apunta la responsable. Descobrir-se com a lesbianes en soledat és prou comú i això va ser, en molts casos, part de la motivació per a implicar-se en l’activisme LGTB+: que ninguna més es sentira sola. Per això l’arribada a Lambda i l’espai de reconeixement identitari entre companyes que suposa és tan important.

Tant com ho és fer-se visibles, abans i ara, en tots els àmbits de la societat: salut, educació, drets humans, espais religiosos, esportius, culturals, feministes… Perquè juntes, part del que fa anys eren només somnis, a força de lluita individual i col·lectiva, s’ha convertit en realitat.

 

expo visibilitat lesbica 

Més activitats pel 26 d’abril

Des de FELGTB s’ha organitzat la segona edició del VisibLES Fest, amb tres converses que tindran lloc també del 26 al 28 d’abril, a les 18:30 hores. En la primera, el dilluns 26, es parlarà de “Visibilitat lèsbica: feminisme i interseccionalitats”, amb  Carmen G. Hernández, Teresa Meana i Josefa Suárez Míguez, i moderarà la taula la nostra companya Mariana Urueña. El dimarts, en la segona trobada, es presentarà el llibre “Maternidades Cuir”, amb les seues autores, Eva Abril i Gloria Trujillo. Per últim, dimecres 28 María Torres (Ars Eróticas), Lola Ferreiro, Aleida Castro Viera i Natzaret Dos Santos (Sola me gusto) conversaran sobre sexualitat i salut lèsbica.

I tornem a sumar-nos a l’acció estatal V de visibles, lesbianas visibles, l’objectiu de la qual és omplir les xarxes, el mateix dia 26, de fotos de lesbianes visibles. Fes la teua i comparteix-la en les teues xatxes amb l’etiqueta o hashtag #VdeVisibles i #lesbianasvisibles, i fes-nos menció si vols: @lambdavalencia, en Facebook, Instagram i Twitter.

Share This