Escoles Segures

El projecte d’escoles segures naix com una iniciativa conjunta de FELGTB, federació estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i els col·lectius LGTB federats. Aquesta iniciativa pretén donar a conèixer aquells centres educatius que realitzen un treball per a ser espais segurs per a la diversitat sexual, d’identitats i expressions de gènere, i familiar.

Des de 2017, aquells centres que es postulen per a açò i compleixen amb aquests requisits poden optar a rebre la distinció “escola segura” que atorga Lambda i FELGTB.

Centres inclosos en la xarxa

 1. CEIP Miguel de Cervantes (Xirivella)
 2. CEIP Albait (Bolbaite) – En trámites
 3. CEIP Mestral (Benidoleig) – En trámites
 4. Colegio Luis Vives (Sueca) – En trámites
 1. IES Tavernes Blanques (Tavernes Blanques)
 2. IES Oleana (Requena)
 3. IES Gonzalo Anaya (Xirivella)
 4. IES Bovalar (Castellò)
 5. IES Ademuz (Ademuz)
 6. Colegio Luis Vives (Sueca) – En trámites

REQUISITS PER A OPTAR A la DISTINCIÓ “ESCOLA SEGURA”

Perquè un centre educatiu puga optar a l’esment de “Escola Segura” atorgada per Lambda ha de ser un centre de la comunitat valenciana (tant CEIP com IES) i complir almenys 7 dels següents requisits:

 • El centre educatiu, coneix i té al seu abast els protocols i adaptacions relacionats amb la diversitat corporal, d’identitats i orientacions sexuals (especialment el protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat i l’adaptació del protocol per assetjament escolar quan aquest ve motivat per LGTBfobia).

 

 • Els documents oficials visibilitzen que el centre és i ha de ser un espai segur per a la diversitat sexual, d’identitats i expressions de gènere així com familiar i corporal.

 

 • La diversitat sexual, d’identitats i expressions de gènere així com familiar s’aborda de forma directa i/o transversalment en les diferents matèries i/o el PAT.

 

 • La persona docent responsable d’igualtat i convivència ha rebut formació específica en diversitat corporal, d’identitats i expressions de gènere així com de diversitat sexual i familiar.

 

 • Lambda ha realitzat activitats formatives sobre diversitat sexual cap al personal docent i/o d’administració i serveis.

 

 • Lambda ha realitzat tallers de sensibilització sobre diversitat sexual, de gènere i familiar a l’alumnat del centre.

 

 • El centre fomenta la presència de referents positius de diversitat sexual, familiar i d’identitats de gènere, recolzant a alumnat, famílies, personal docent i no docent que siga lesbiana, gai, trans, bisexual o amb qualsevol altra identitat o orientació sexual.

 

 • La biblioteca del centre (o de l’aula) incorpora llibres, contes i altres materials didàctics que promoguen la diversitat i sensibilitzen contra l’assetjament LGTBfobic.

 

 • El centre celebra dates relacionades amb la diversitat sexual, de gènere i familiar com poden ser: el 17 de maig, dia Internacional contra la LGTBfobia o el 15 de maig, dia de les famílies… així com altres esdeveniments de sensibilització per a tota la comunitat educativa.

 

 • El centre ha establit relacions amb Lambda en termes d’assessorament, formació i /o sensibilització.

Si crees que el teu centre compleix amb els requisits marcats i voleu obtenir aquesta distinció, contacta en:

diversia@lambdavalencia.org

 

Amb la col·laboració de la Federació estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals

Share This