Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Escoles Segures

El projecte d’escoles segures naix com una iniciativa conjunta de FELGTB, federació estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i els col·lectius LGTB federats. Aquesta iniciativa pretén donar a conèixer aquells centres educatius que realitzen un treball per a ser espais segurs per a la diversitat sexual, d’identitats i expressions de gènere, i familiar.

Des de 2017, aquells centres que es postulen per a açò i compleixen amb aquests requisits poden optar a rebre la distinció “escola segura” que atorga Lambda i FELGTB.

Centres inclosos en la xarxa

 1. CEIP Miguel de Cervantes (Xirivella)
 2. CEIP Albait (Bolbaite) – En trámites
 3. CEIP Mestral (Benidoleig) – En trámites
 4. Colegio Luis Vives (Sueca) – En trámites
 1. IES Tavernes Blanques (Tavernes Blanques)
 2. IES Oleana (Requena)
 3. IES Gonzalo Anaya (Xirivella)
 4. IES Bovalar (Castellò)
 5. IES Ademuz (Ademuz)
 6. IES Benicalap (València)
 7. Colegio Luis Vives (Sueca) – En trámites

REQUISITS PER A OPTAR A LA DISTINCIÓ “ESCOLA SEGURA”

Perquè un centre educatiu puga optar a l’esment de “Escola Segura” atorgada per Lambda ha de ser un centre de la comunitat valenciana (tant CEIP com IES) i complir els següents requisits:

 • El centre educatiu, coneix i té al seu abast els protocols i adaptacions relacionats amb la diversitat corporal, d’identitats i orientacions sexuals (especialment el protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat i l’adaptació del protocol per assetjament escolar quan aquest ve motivat per LGTBfobia).

 

 • Els documents oficials visibilitzen que el centre és i ha de ser un espai segur per a la diversitat sexual, d’identitats i expressions de gènere així com familiar i corporal.

 

 • La diversitat sexual, d’identitats i expressions de gènere així com familiar s’aborda de forma directa i/o transversalment en les diferents matèries i/o el PAT.

 

 • La persona docent responsable d’igualtat i convivència ha rebut formació específica en diversitat corporal, d’identitats i expressions de gènere així com de diversitat sexual i familiar.

 

 • Lambda ha realitzat activitats formatives sobre diversitat sexual cap al personal docent i/o d’administració i serveis.

 

 • Lambda ha realitzat tallers de sensibilització sobre diversitat sexual, de gènere i familiar a l’alumnat del centre.

 

 • El centre fomenta la presència de referents positius de diversitat sexual, familiar i d’identitats de gènere, recolzant a alumnat, famílies, personal docent i no docent que siga lesbiana, gai, trans, bisexual o amb qualsevol altra identitat o orientació sexual.

 

 • La biblioteca del centre (o de l’aula) incorpora llibres, contes i altres materials didàctics que promoguen la diversitat i sensibilitzen contra l’assetjament LGTBfobic.

 

 • El centre celebra dates relacionades amb la diversitat sexual, de gènere i familiar com poden ser: el 17 de maig, dia Internacional contra la LGTBfobia o el 15 de maig, dia de les famílies… així com altres esdeveniments de sensibilització per a tota la comunitat educativa.

 

 • El centre ha establit relacions amb Lambda en termes d’assessorament, formació i /o sensibilització.

Si crees que el teu centre compleix amb els requisits marcats i voleu obtenir aquesta distinció, contacta en:

diversia@lambdavalencia.org

 

Amb la col·laboració de la Federació estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals

Share This