Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

El pròxim 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBfòbia, recordem que, en 1990, l’Assemblea General de l’OMS va eliminar l’homosexualitat de les llistes de malalties mentals. Aquest fet va suposar una fita important en la lluita del moviment LGTB, una lluita que, encara continua activa i en la que seguim donant passos endavant.

En aquest sentit, 2017 serà recordat com l’any en què el País Valencià va posar en marxa una Llei Integral per a les persones Trans, a l’avantguarda d’Europa. A més a més, com a col·lectiu LGTB, els últims anys hem rebut el reconeixement al nostre treball per defensar i lluitar per aconseguir una societat diversa, hem vist les nostres banderes penjades per primera vegada a les balconades dels edificis públics i hem estat rebudes i rebuts per les institucions públiques per primera vegada en la nostra història. Malgrat això, l’LGTBfòbia encara continua vigent. Ens ho demostren els casos d’assetjament escolar i discriminació cap a persones LGTB. També les informacions sobre l’existència de camps de concentració per a homes gais o bisexuals en Txetxènia, les notícies de les pallisses a persones lesbianes, gais i bisexuals al Regne Unit o l’existència d’Estats que sancionen l’homosexualitat i la transsexualitat amb penes privatives de llibertat i fins i tot la mort.

Aquest 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBfòbia, volem que tota la ciutadania, els ajuntaments i entitats socials, sindicals i polítiques mostrem públicament el nostre rebuig contra aquesta plaga que, encara hui, ens continua colpejant. Per això, necessitem que cada llar, cada edifici, cada negoci, cada escola, cada espai o punt de trobada i també cada persona lluïsca amb orgull el cartell que ens identifica com a #EspaiLliuredeLGTBfobia. El proper 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBfòbia, vos convidem a crear tots i totes juntes un País Valencià lliure d’odi, por i prejudicis on totes les persones tinguem un lloc segur per ser qui desitgem ser.

Què és el que anem a fer?

  1. Volem que tot el País Valencià siga un mapa gegant on poder marcar els #EspaiLliuredeLGTBfòbia. Per a això heu de descarregar-vos el cartell que teniu ací. Feu-ne còpies i animeu a la gent de la vostra família, del vostre edifici, poble, ciutat, treball, agrupació, entitat, bar, oficina, grup d’amics i amigues a fer-se una foto amb ell o a utilitzar-lo com a foto de perfill a les xarxes socials.
  2. El dia 17 de maig, preferiblement d’11:00 a 13:30 hores, publiqueu la foto a les vostres xarxes socials amb el hashtag #EspaiLliuredeLGTBfobia i etiquetant @lambdavalencia.
  3. Si no teniu xarxes socials, però voleu participar-hi ens la podeu fer arribar al correu comunicacio@lambdavalencia.org o per WhatsApp al telèfon 686403393 amb el vostre missatge i nosaltres la publicarem a les nostres xarxes.

A més, també pots donar suport als  actes que des de Lambda hem organitzat per commemorar el 17 de maig. Més informació, ací!

Share This