Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar Mostra La Ploma projectarà en aquesta edició una majoria d’obres protagonitzades per dones LTB i que aborden qüestions fonamentals com la creació d’espais segurs i de convivència, o l’autodefensa feminista, entre l’11 i el 20 de desembre a través de la plataforma digital Festhome TV, al qual es pot accedir des del següent enllaç: https://tv.festhome.com//festivaltv/mostra-la-ploma

Mostra La Ploma programarà enguany 29 pel·lícules, procedents de 15 països, amb un equilibri al 50% entre dones i homes al càrrec de la direcció. Totes les projeccions podran veure’s de manera gratuïta però serà necessari sol·licitar tiquets de visionat, ja que els aforaments a les sessions són limitats. La descàrrega de tiquets per a visionat pot fer-se ja de forma anticipada.

“Pretenem que Mostra La Ploma siga una referència en l’agenda cultural valenciana, no sols dins del col·lectiu, ja que la cultura en general i el cinema en particular són una eina fonamental per a sensibilitzar i donar a conéixer a la societat moltes de les qüestions que afecten les persones LGTB+”, explica Luis Noguerol, coordinador de projectes culturals de Lambda i director del certamen.

La programació de la VI edició del festival constitueix un variat panorama transversal que permet conéixer diferents realitats en la filmografia LGTB+, connectades directament amb l’any temàtic que la Federació Espanyola de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) ha treballat durant 2020: Dones LTB, sororitat i feminisme. Pot consultar-se informació de cada pel·lícula a la web del festival.

Les 29 pel·lícules s’articulen entorn de dues seccions oficials: curtmetratge de ficció i documental, i llargmetratge documental. A més, altres tres pel·lícules es mostren fora de concurs en la secció Panorama. Els quatre cicles de curtmetratges s’articulen sota els títols de Resiliències , Vivències trans , Vida moderna i Diversitats , i romandran accessibles durant tots els dies del festival, mentre que els llargmetratges quedaran delimitats al dia en què apareixen programats.

La inauguració oficial de la VI edició del Mostra La Ploma es durà a terme amb una projecció presencial d’aforament limitat en el Centre del Carme Cultura Contemporània, sempre que les condicions sanitàries ho permeten.

L’elecció d’aquesta obra com a pel·lícula inaugural és tota una declaració d’intencions per part del festival. Hilma af Klint és una pionera de l’art abstracte que ha quedat oculta per noms com Kandinsky o Klee però, sobretot, per l’opressió d’una societat patriarcal que ha impossibilitat la capacitat creativa de les dones i que relega a les artistes de tots els temps a l’oblit. Malgrat no ser-li reconegut, Hilma va ser la precursora de l’art abstracte i va fer la seua primera exposició en 1904, mentre que Kandinsky, a qui se li atorga la paternitat del moviment, va muntar la seua exposició en 1911.

A més, la figura d’aquesta inusitada artista transcendeix la seua faceta creativa, ja que va ser capaç de mantindre una vida al marge de convencions socials. Mai es va casar, va construir un entorn de confiança al costat d’un grup de dones, i va conviure durant gran part de la seua vida amb una companya. Tot això li va suposar ser apartada dels cercles socials i artístics i repudiada per quasi tota la seua família.

Share This