Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El dilluns 17 de febrer s’acabà el termini donat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional per a que la Regió de Murcia lleva-se el veto parental animat per Vox e implantat a principi de curs en esta comunitat, governada per Partido Popular i Ciudadanos. 

El Ministerio d’Isabel Celaá ha complit la seua paraula i ahir va presentar el recurs en la Sala de lo contencioso del Tribunal Superior de Justicia contra l’aplicació del ‘pin parental’, que permet a les famílies vetar l’assistència dels seus fills i filles a activitats complementàries. 

Estes activitats “formen part de la proposta curricular” i s’imparteixen en els centres educatius, expliqun fonts del Ministerio de Educación a Europa Press, així que “el Ministeri té l’obligació de garantir el dret dels menors a l’educació”. 

En el mateix sentit s’ha expressat la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana que a finals de la setmana passada va fer arribar una circular de 5 pàgines a tots els centres educatius. En ella recorda que el veto parental “vulnera el dret fonamental dels xiquets i xiquetes a ser educades, a més de vulnerar tractats internacionals signats per l’Estat espanyol com la Declaració Universal dels Drets Humans o la Convenció de Drets del Xiquet”. 

front al pin jo puk

Res que la direcció dels centres no saberen ja però han agraït, com ens han fet saber en converses informals amb persones de Lambda, el rescolzament anímic que suposa esta declaració expressa de Conselleria en contra de les autoritzacions prèvies de pares o mares sobre continguts curriculars. 

“L’educació té per objecte el ple desenvolupament de la personalitat en el respecte als principis democràtics de convivència i als drets i llibertats fonamentals”, recull en l’esmentada carta, i “els centres educatius són transmissors de coneixements contrastats, i desenvolupen continguts des d’un punt de vista racional, científic i no doctrinal”. 

I és que just això, el coneixement racional, científico y no doctrinal, es el que organitzacions de l’extrema dreta com Vox o Hazte Oír intenten dinamitar: els acords socials àmpliament acceptats per països democràtics, com la igualtat entre homes i dones, o la identitat de gènere.

En este sentit, s’assenyala que “els protocols d’atenció educativa a la identitat de gènere” no suposen “cap adoctrinament lesiu als drets fonamentals” i que no s’allunyen de la posició de “l’ordenament jurídic”, ja que “descansen en els valors fonamentals derivats de la Constitució”.

Garantir l’educació

Així, la Conselleria d’Educació assegura: “El dret de les famílies a decidir sobre l’educació religiosa i moral dels seus fills i filles no pot, en cap cas, desvirtuar el deure de l’Estado de garantir una educació en el respecte als principis democràtics de convivència”. 

Com llegim en Levante-EMV, Vox se queda solo al pedir que se implante el pin parental en la Comunitat Valenciana. Afortunadament i confiem en què continue així si tornen a intentar-ho més endavant. 

Davant d’esta insistència per a imposar el veto parental, des de Lambda recordem que l’educació és un dret de les i els menors. Por això, a principi de curs llançàrem la campaña Front al PIN, jo PUK, un joc de paraules que arreplega arguments per a contrarrestar el discurs pervers de Vox.

Share This