Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

Hui 10de desembre de 2018, commemorem el 70 aniversari de l’aprovació de la Declaració Universal del Drets Humans (DUDH) per l’Assemblea General de l’ONU, fruit del consens que estableix les bases de la dignitat, la igualtat i la llibertat de tots els éssers humans i com tal hem de posar-la en valor.

La DUDH serveix perfectament com a base per exigir el respecte i la llibertat cap a les persones LGTBI. Parlar d’igualtat en relació a l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere és parlar de drets humans. A més a més, l’ONU proposa en la seua campanya “Libres e Iguales” per al 70 aniversari de la DUDH, i ens centrem en l’article 1, que marca que “Todos los seres humanos nacen libres e iguales en dignidad y derechos”. El que per a moltes persones pot ser bàsic, per a les persones LGTBI és fonamental.

Segons ACNUR enguany es tornarà a trencar el rècord de persones desplaçades en el món, que l’any 2017 va ser de 68.5 milions de persones. Espanya és un país referent mundial en igualtat i llibertat per a persones LGTBI, encara que en els últims anys està tenint serioses dificultats a donar resposta oportuna a tot el col·lectiu de persones que sol·liciten la protecció internacional. En aquest any 2018 s’han rebut 47.839 sol·licituds de persones, entre dones, homes i menors, que es van llançar al mediterrani fugint dels seus països per culpa dels seus governs, de grups armats, de la fam o per persecució senzillament per pensar o sentir de forma diferent.

Hem de ser conscients d’açò i aprofundir en la millora de la situació de les persones sol·licitants de protecció internacional, que poden perdre fins a 3 anys a obtenir una resposta quedant en un limb jurídic sense protecció, indefenses davant les màfies de tràfic de persones, l’ocupació precària, sense accés a l’educació, sense garanties de sanitat i amb el fantasma de la deportació. Semblara que ens estem oblidant que l’article 14 de la DUDH indica, i és contundent en aquest aspecte, que ”toda persona tiene derecho a buscar asilo en caso de persecución” i és el nostre deure complir-ho.

Per aquest motiu, des del grup de DDHH de Lambda hem organitzat un acte artístic commemoratiu dissabte que ve 15 de desembre, a les 12h, en el Pont del Mar del Jardí del Túria de València (històricament punt de connexió de la ciutat amb el mar) per a simbolitzar l’esperança d’omplir el Mediterrani de flors de colors i no de cadàvers a la recerca d’una vida millor.

T’esperem!

 

Share This