Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

Demanem, en el Dia contra la LGTB-fòbia, que es deixen d’utilitzar expressions que són habituals i que són irrespectuoses amb el col·lectiu LGTB+ perquè perpetuen un imaginari col·lectiu que és el rerefons de la violència present en tots els indrets de la nostra societat. M’entenc molt bé amb gent com tu, “Jo accepte els maricons, però que no se’ls note”, “Eres un home o una dona?” són alguns exemples concrets que Lambda ha inclòs enguany en la campanya del 17 de maig contra la LGTB-fòbia amb l’objectiu que la gent òbriga els ulls.

L’estigma i la violència cap a les persones LGTBI+ es justifica amb determinats discursos d’odi envers el col·lectiu que la majoria de persones naturalitzem –per haver sigut socialitzades en el sistema cis-hetero-patriarcal misogin, racista, capacitista, colonial i capitalista–. «La majoria la perpetuem sense adonar-nos o basant-nos en informació falsa i és necessari fer-nos conscients d’aquests missatges per a poder modificar aquests comportaments», explica Alicia Hervás, tècnica de Lambda.

Detectar aquests missatges LGTB-fòbics i serofòbics és fonamental per a deixar de repetir-los i aturar «les mal anomenades bromes», explica Alicia Hervás, tècnica de Lambda: «Els acudits i les bromes són la base de cultiu de delictes posteriors com amenaces o agressions, per això hem d’actuar en el primer moment en què es produeixen».

Concentració a la plaça Manises

Des de Lambda manifesten que qualsevol persona que mantinga posicionaments LGTB-fòbics i serofòbics «sempre ens trobarà davant, i per això continuem eixint al carrer», diu Hervás. El 17 de maig a les 19:00 hores, Lambda organitza una concentració a la plaça de Manises, on es llegirà un Manifest contra la LGTB-fòbia.

A més, repartiran per la ciutat 5 punts arc iris al llarg de la setmana:

  • Dimarts 17 de maig, de 10 a 13 hores, a la plaça de l’Ajuntament
  • Dimarts 17 de maig, de 17 a 20 hores, a la plaça dels Pinazos
  • Dimecres 18 de maig, de 17 a 20 hores, a la plaça de Baró de Cortés
  • Dijous 19 de maig, de 17 a 20 hores, a la plaça de Benimaclet
  • Divendres 20 de maig, de 10 a 13 hores, a la parada de metro Facultats, en l’avinguda Blasco Ibáñez

En els punts arc iris s’oferirà informació sobre els serveis que ofereix Lambda, sobre l’Oficina Orienta de la Generalitat Valenciana, i també es lliuraran fullets sobre com actuar en cas de patir una agressió i sobre el programa Al loro! que denuncia els discursos d’odi en xarxes socials.

Les entitats LGTB+ calculen, a partir del nombre de casos de què tenen coneixement, que al voltant del 80% de les agressions LGTB-fòbiques que es produeixen no es denuncien. Al llarg de 2020 es registraren a l’Estat espanyol 1.400 delictes d’odi i, en tercer lloc, es trobaven els motivats per orientació sexual i identitat de gènere, segons recull l’últim informe sobre l’evolució dels delictes d’odi publicat pel Ministeri d’Interior.

Share This