Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Les 49 entitats que componen la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), juntament amb moltes altres que van col·laborar en l’esborrany de la proposició, han dut a terme una jornada de protesta per a denunciar l’ “injustificable i indignant retard en l’aprovació de la Llei d’Igualtat LGTBI”, segons ha expressat Uge Sangil, presidenta de FELGTB en la roda de premsa celebrada a Madrid. Sota el nom ‘Ciutats en peus per la Llei d’Igualtat LGTBI” i mitjançant la realització de rodes de premsa en ciutats com Madrid, Barcelona, València, Sevilla o Zaragoza aquestes organitzacions han exigit a tots els grups parlamentaris que “d’una vegada per sempre assumisquen el seu compromís i veritablement treballen decididament per a l’aprovació de la Proposició de Llei d’Igualtat LGTBI”.

Les organitzacions que conformen FELGTB manifesten “el seu fastig davant una inacció que prolonga el sofriment, desprotecció i vulnerabilitat de xiquets, xiquetes, xiquetxs, adolescents i persones adultes davant la discriminació per orientació sexual i identitat o expressió de gènere”, ha manifestat a Gijón Mané Fernández, vicepresident de FELGTB.

FELGTB també ha presentat una queixa davant el Defensor del Poble en la qual s’arreplega, entre altres aspectes, “el denigrant tracte cap a les persones trans que suposa no legislar perquè deixen d’estar considerades malaltes mentals”.

El suport social a una llei de drets humans
La Llei d’Igualtat LGTBI va ser registrada el 4 de maig de 2017 en el Congrés dels Diputats amb el nom de “Proposición de Ley contra la discriminación por orientación sexual, identidad o expresión de género y características sexuales, y de igualdad social de lesbianas, gais, bisexuales, transexuales, transgénero e intersexuales i la seua presa en consideració va ser debatuda i aprovada per àmplia majoria al Ple el 19 de setembre de 2017.

“La nostra major prioritat és l’aprovació de la Llei d’Igualtat LGTBI. El primer esborrany parteix del nostre treball, el dels col·lectius LGTBI, i hem impulsat la seua tramitació parlamentària, mantingut reunions amb tots els grups parlamentaris

(De esq. a dreta) Toni Alba, Lambda; Paula Iglesias, FELGTB; Carles Berriales, GALESH.

i realitzat accions de sensibilització amb les principals organitzacions i sindicats d’aquest país”, ha recordat avui a Saragossa el secretari d’Organització de FELGTB, Loren González.

A València, Paula Iglesias, vocal de Polítiques Estratègiques de FELGTB, va afegir que “avui ens estem mobilitzant per tota Espanya perquè és urgent traslladar el nostre malestar davant un procés que no avança i que roman estancat sense explicació coherent en els debats sobre les esmenes a la proposició de llei que mantenen els grups parlamentaris”. També ha ressaltat el suport a l’aprovació de la Llei per part de les principals organitzacions socials com Amnistia Internacional, Save the Children, el CERMI, la Fundació ONCE, Plena Inclusió , Moviment contra la Intolerància o pels principals sindicats espanyols.

A València també, Toni Alba, de Lambda, ha demanat que “tots els partits polítics entenguen que estem parlant de drets humans, d’evitar suïcidis infantils o de previndre delictes d’odi. I que és de vital importància que en tot el territori es tinguen els mateixos drets”.

Pots tornar a veure la roda de prems al nostre Facebook ací.

 

 

Share This