Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Imagen Borinot 3 logosLa Junta Central Fallera, la Federació de Societats Musicals i la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València s’han sumat a la campanya “Cantem Borinot el que no bote”per eradicar els càntics homòfobs de les festes falleres.

En el món faller i fester, un dels actes més discriminatoris cap a les persones homosexuals i les seues famílies, és el càntic «maricón el que no bote», una lletra que està molt arrelada a les festes falleres i sabem que moltes persones la canten sense ser conscients de l’odi que la cançó amaga darrere.

És per això que l’any passat Lambda vam llançar la campanya per canviar la paraula «maricón» per «borinot», aconseguint així una versió més respectuosa amb el nostre col·lectiu LGTB. La proposta va tindre molt d’èxit a les xarxes socials, sumant-se a ella moltes falles i agrupacions musicals.

I enguany, amb el suport de la Junta Central Fallera i la Federació de Societats Musicals, busquem que tant les falles com les agrupacions musicals facen públic el seu compromís de cantar Borinot el que no bote, adherint-se a través d’un formulari que hem habilitat a la nostra pàgina web.

També la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València ha donat suport a la campanya comprometent-se a publicitar-la a les televisions dels autobusos de l’EMT a partir del dia 13 de març.

Sense la implicació de la ciutadania i el món faller no podrem aconseguir unes festes sense discriminació, per això animem a totes les comissions falleres i agrupacions musicals a gaudir de les Falles sense discriminacions cap a ninguna persona o col·lectiu.

Fem entre totes i tots de la festa fallera un espai segur per a totes i tots i seguim construint una vertadera societat plural, diversa i inclusiva.

Si estes Falles volem que tot el món es pose a botar, cantem ben fort “Borinot el que no bote!”

Share This