Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

“El llenguatge és el codi comú que ens permet construir la realitat i té per açò una gran influència en la nostra manera de veure les coses. La llengua és un reflex de la societat. Pensa, per exemple, en l’importants que han sigut les paraules llibertat i amor per al moviment LGBT aquests últims anys. Gràcies a elles, al que signifiquen i al que suggereixen en la ment dels quals les escolten, estem derrocant moltes barreres a tot el món”. Amb aquestes paraules començava una petició iniciada per Arcópoli, una de les organitzacions que componen FELGTB, per a reclamar a la Real Acadèmia Espanyola (RAE) que canvie la definició del terme ‘bisexualitat’.
Com a resultat d’aquesta campanya, la RAE es va comprometre a revisar aquesta definició sempre que es compte amb el suport de les Acadèmies de la Llengua Espanyola en els països americans.
Per açò, i aprofitant que 2016 és l’Any de la Bisexualitat, els compamys i companyes d’Arcopoli han iniciat una campanya a Change.org per a instar a les Acadèmies Americanes, integrades en l’Associació d’Acadèmies de la Llengua Espanyola, a que es comprometen a revisar la definició de la paraula ‘bisexualitat’ del Diccionari de la llengua espanyola.
Segons la definició de la RAE podem definir Bisexual com “hermafrodita i que alterna practiques heterosexuals i homosexuals”. Les dues accepcions són errònies. La primera perquè reflecteix una realitat totalment diferent, plantejant com a sinònims purs ‘bisexualitat’ i ‘hermafrodita’ i la segona, perquè  afirma que, per a ser bisexual és necessari “mantenir relacions tant homosexuals com heterosexuals”, com si calguera “alternar” pràctiques o orientacions sexuals per a poder sentir-se bisexual.
La bisexualitat és una realitat que pateix discriminació tant fóra com dins del col·lectiu. Les persones bisexuals no solament amaguen sovint la seua orientació entre persones heterosexuals, sinó que dins del col·lectiu LGTB tampoc se senten còmodes, i són menys propenses a eixir de l’armari. Les accepcions errònies que actualment conté el Diccionari de la Real Acadèmia de la llengua no els fan cap favor.
Des de Lambda, ens unim a aquesta petició i fem costat als companys i companyes d’Arcopoli en la seua demanda per dignificar la Bisexualitat. A més, us animen a recolzar amb la vostra firma aquesta petició.
Share This