Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

Lambda va organitzar el divendres 10 i dissabte 11 de novembre en la seua seu de la calle República Argentina una formació bàsica de voluntariat, a la qual van assistir més de dues desenes de persones, dirigida a proporcionar els coneixements bàsics sobre diversitat sexual, de gènere i familiar, el treball diari d’una associació com a Lambda i les principals eines de l’activisme i lluita pels drets de les persones LGTB.

Aquestes jornades, segons la vocal de voluntariat de Lambda Natalia Mingot, volen sensibilitzar, formar i implicar a la societat valenciana en matèria de protecció dels drets LGTB. “Volem donar orientació a qualsevol que cerque informació sobre el món de l’activisme, fer-li més digerible la compressió de la realitat del treball en matèria d’igualtat i, a voltes, alguna cosa tan bàsic com complir la necessitat d’una persona de tenir noves experiències i d’envoltar-se de gent amb inquietuds similars”, assegura Mingot.

El curs bàsic de voluntariat, impartit pel col·lectiu Lambda, es va dividir en cinc àrees de treball: diversitat sexual, familiar i de gènere, masclismes i LGTBfobia, salut sexual i VIH, delictes i discurs d’odi; i fer-se voluntari/a de Lambda. Cadascuna d’aquestes parts va comptar amb la presència d’un o més ponents que mitjançant exemples pràctics i la resolució de problemes hipotètics van exposar els seus continguts.

El dissabte al migdia els assistents van poder gaudir d’un espai compartit amb els membres del cos docent del curs de voluntariat, durant una pausa dedicada al menjar en la qual es va servir un còctel fred, per a acostar-los a les converses del dia a dia del col·lectiu.

Degut l’èxit i la gran expectació d’aquestes jornades, en les quals per faltes de places no s’han pogut admetre totes les sol·licituds d’assistències rebudes, Lambda planeja repetir la formació en els pròxims mesos.

Share This