Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

L’alt tribunal anul·la, per 10 vots a dos, l’article de la llei de registres que limitava la possibilitat de realitzar el canvi de gènere solament a majors de 18 anys. La mesura suposa la possibilitat de canviar les dades en el DNI, adequant-los a la vertadera identitat. El Constitucional considera que l’interés dels menors trans preval sobre la restricció d’edat marcada per la llei. La sentència preveu que puguen sol·licitar-ho si compten amb suficient maduresa i una situació estable de transsexualitat.

En el vídeo (a partir min. 12.35) podeu veure a la nostra companya María, del Grup d’Assessorament en Temes Trans, parlant sobre el tema per a A Punt.

 

Segons Marcos Ventura, coordinadora del grup de polítiques trans de FELGTB, aquest avanç legal dóna la raó a una de les demandes del col·lectiu LGTBI, i és que “la identitat de gènere no és qüestió de l’edat adulta. És alguna cosa que apareix des de la primera infància i que ens acompanya de manera estable durant tota la vida, sapiem interpretar correctament el que ens està passant abans o després, eixim de l’armari abans o després”.

Per a la FELGTB, la sentència suposa caminar cap al reconeixement i el respecte de la diversitat sexual, familiar i de gènere, especialment en l’àmbit educatiu i sanitari on, com argumenta Ventura, “serà impossible negar la identitat d’una persona menor d’edat en el col·legi i serà més difícil negar els tractaments a aquelles que ja compten amb el canvi de sexe en el registre”.

Defensar els drets del col·lectiu trans és defensar els drets humans i situar-se al costat d’un moviment imparable per la igualtat legal i real, independentment de la identitat de gènere que es tinga.

.

Share This