Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Mostrem el nostre recolzament a Javier Vilalta, soci de l’entitat i referent bisexual visible, per aquesta sentència injusta i que atempta contra els drets fonamentals de tota la ciutadania i condemnem categòricament la sentència que parla sempre de la homosexualitat de Javier, soci del col·lectiu, que s’ha declarat obertament bisexual i és un referent visible d’aquesta orientació.

«La resolució del judici és bifòbica», assegura Mar Ortega, excoordinadora general de Lambda, ja que considera nul el matrimoni perquè Vilalta havia mantingut relacions amb persones del seu mateix gènere abans del seu matrimoni amb aquesta dona i, per tant, conclou que la seua relació amb ella no va ser sincera.

«Que l’església catòlica parle d’una nulitat matrimonial per haver-se casat amb un homosexual entraria dins de la lògica de l’església», afirma, «però que un jutge afirme que un matrimoni és nul amb aquest argument ens sembla una barbaritat». A més a més, aquesta sentència pot obligar a moltes persones LGTB+ a amagar la seua orientació sexual, en cas de tindre una relació amb una persona heterosexual, per tal d’estalviar-se un judici d’aquest tipus.

Es manifesta, com ja denunciàrem el Dia de la bisexualitat (23 de setembre), el desconeixement social sobre aquesta orientació sexual, en aquest cas per part dels jutges que han dictat aquesta sentència. «La sexualitat evoluciona al llarg de la vida, pots tindre sempre la mateixa o que canvie i, a més a més, entra dins de l’esfera privada: cap persona ha de parlar de la meua orientació sexual ni m’ha de traure de l’armari, ni jo mateixa si no vull fer-ho», explica Ortega.

L’aprovació de la Ley Integral Trans y de Igualdad Social y No Discriminación de las personas LGTBI és urgent i necessària per garantir la formació de la judicatura en materia LGTBI, de manera que s’eviten sentèncias com aquesta, motivades pel desconeixement que invisibilitza les persones bisexuals.

Afegir que aquesta sentència reaccionària estableix un precedent perillós contra tota pràctica fora de l’heterosexualitat: «La sentència llança a la societat el missatge que qualsevol que tinga una vida sexual fora de la normativitat pot ser jutjat i condemnat», assevera Uge Sangil, presidenta de FELGTB.

No només atempta contra els drets de les persones LGTB+, sinó també de les persones heterosexuals que no siguen llegides com a tals i de la societat en general, «ja que possibilita l’entrada del sistema judicial en àmbits privats d’una forma intolerable», assegura Sangil.

Share This