Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

Visibilidad Trans 2016

Des de Lambda, Fundació Daniela i Chrysallis hem organitzat una concentració per commemorar el 15 de març, Dia de la Visibilitat Transsexual i reivindicar la necessitat urgent d’una Llei Integral Trans a nivell estatal.

La que va ser coneguda com a Llei d’Identitat de Gènere va posar els fonaments de la igualtat per a les persones transsexuals i les va situar al mapa, ajudant a normalitzar la seua documentació i les seues vides.

Després de 9 anys de la seua aprovació, però, la llei es mostra incompleta: exclou a les i els menors transsexuals i les persones immigrants, que no poden accedir a una documentació d’acord al seu gènere. Així mateix, la llei imposa una visió patologitzadora de la transsexualitat, ja que es requereix un informe en què es diagnostique una “disfòria de gènere”, concepte que estigmatitza les persones transsexuals.

Cal una llei integral a nivell estatal que protegisca les persones transsexuals, que siga un instrument per acabar amb la transfòbia social i institucional, però també per celebrar les nostres maneres de ser i sentir, la dignitat de les persones transsexuals i el seu esperit incansable de lluita per aconseguir la igualtat real.

Hem preparat una acció en xarxes socials per dur-la a terme durant la concentració per tal de visibilitzar aquesta reivindicació i esperem comptar amb tu per mostrar que la lluita pels drets de les persones trans és un compromís de totes i tots.

La concentració tindrà lloc el proper dimarts 22 de març a les 19 hores a la plaça del Mercat, lloc on va ser penjada Margarida Borras, dona transsexual, el 1460.

Esperem la vostra participació i el vostre suport per a aquesta acció.

Share This