Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Tot i que ahir devia d’haver estat un dia d’alegria i festa per la celebració del 9 d’Octubre i l’entrega de la medalla de la Generalitat a la nostra associació en reconeixement del treball de Lambda en favor de la igualtat i per una societat més inclusiva, la realitat ens va demostrar que encara ens queda molt de camí per recórrer fins a aconseguir eixa societat amb la que somiem, sense intolerància i on ninguna persona siga agredida per la seua forma de ser o pensar.

És per això que des de Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals fem públic el següent comunicat:

Per segon any consecutiu, des de l’Ajuntament de València convidaven Lambda a participar de la processó cívica del 9 d’Octubre. Tot i que també van convidar a membres de la nostra associació a sumar-se a la primera part del recorregut, on hi ha una xicoteta representació de diferents entitats i institucions, vàrem decidir sumar-nos únicament al bloc d’entitats i partits polítics que tanca el recorregut de la manifestació.

Així que, ahir diumenge, al voltant de les 12 del migdia, voluntàries, voluntaris, socis, sòcies i simpatitzants de Lambda entràvem a la processó cívica pel carrer de la Sang, quedant inicialment el nostre grup darrere del cordó policial i per davant dels partits polítics Som Valencians i Vox. Des d’un primer moment vàrem advertir que l’ambient del qual estàvem envoltats era hostil, amb crits i insults per part d’algunes persones de les quals observaven el recorregut de la processó.

Des de Lambda som conscients que les forces de seguretat no poden controlar els improperis que des de fora del recorregut se’ns llançava a la gent de Lambda, però la nostra seguretat dins la processó sí que hauria d’estar garantida i des de la nostra associació no ho vàrem sentir així. Quan en un moment donat Som Valencians va veure que la representació de Compromís eixia més endavant del cordó policial van començar a escridassar a la gent de Compromís i a la mateixa policia, aconseguint entre espentes i crits sobrepassar el nostre grup amb la intenció de trencar el cordó policial, deixant així als membres de Lambda entre Som Valencians i Vox i més allunyats de la policia.

Després d’uns minuts d’incertesa vàrem valorar que no ens sentíem amb la capacitat de garantir la seguretat del voluntariat de Lambda, entre els quals hi havia un menor i algunes persones molt joves, per la qual cosa els responsables de l’entitat presents a la processó vam prendre la decisió d’abandonar el recorregut en trobar-nos amenaçats, apartant-nos a una vorera i guardant les banderes i insígnies LGTB.

Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals volem destacar que:

  • Vàrem decidir no traure este comunicat en el dia d’ahir per no enterbolir l’alegria de rebre la medalla de la Generalitat com a reconeixement del treball de la nostra associació en favor de la igualtat i per una societat més inclusiva.
  • Desgraciadament, hui en dia les persones LGTB seguim no sent ben rebudes per una minoria de la ciutadania pertanyent a partits o ideologies d’extrema dreta.
  • Delegació de Govern, encarregada de coordinar la seguretat de la jornada, conscient de quines són les situacions que es podien generar durant la processó cívica del 9 d’Octubre, hauria d’haver reforçat la presència policial per garantir el benestar de qualsevol entitat que decidira sumar-se a la manifestació.
  • Queda palés que no es van posar totes les mesures de seguretat necessàries perquè durant la jornada d’ahir es van produir, almenys, dues agressions a mans de grups feixistes. Una d’elles patida per un jove activista de Lambda i la seua parella en finalitzar la manifestació del 9 d’Octubre que recorre els carrers de València a la vesprada, els quals van ser rodejats i colpejats brutalment per una vintena de neonazis.
  • Des de Lambda no participarem de nou en este acte institucional fins que no tinguem garantida la seguretat de les persones de la nostra entitat.
  • Per últim, agraïm el suport que hem rebut per part de l’Ajuntament i altres institucions valencianes, diferents partits polítics i entitats socials.
Share This