Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Lambda- col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals convida a la societat valenciana a participar en un programa d’activitats que té com a referent la diversitat sexual, de gènere i familiar pròpia de la nostra societat.

Les activitats tenen el seu punt central en la manifestació de l’Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual que, amb el lema “Persones bisexuals, diverses i iguals”, eixirà el dissabte 18 de juny a les 19.30h des de la plaça del Parterre.

 Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals convoca un any més a la societat valenciana a unir-se davant els discursos d’odi en el mes de l’Orgull LGTB. Segons Fani Boronat, coordinadora general de Lambda: “Quan començarem els actes, allà per 1979, només arribàvem a organitzar la manifestació i poc més, en aquest moment, Lambda engega tot un mes d’activitats que anem preparant durant tot l’any amb l’únic objectiu de visibilitzar a les persones LGTB com a iguals i lliures”, i afegeix, “Els actes s’han multiplicat i també el treball, estem parlant de coordinar els esforços de més un centenar de persones voluntàries sense les quals gens d’açò seria possible”.

Orgullo Cartel-2En aquest sentit, Lambda recorda que enguany el col·lectiu ix al carrer una setmana abans del previst a causa de la repetició de les Eleccions. L’acte central de la manifestació de l’Orgull, tindrà lloc el pròxim 18 de juny a les 19:30 hores amb la tradicional eixida des de la plaça del Parterre. Des de Lambda recorden que 2016 és l’Any de la Visibilitat Bisexual i per tant la manifestació es realitza sota el lema: “Persones bisexuals, diverses i iguals”.

A més, com a novetat, la manifestació deixarà pas la Festa de l’Orgull que, per primera vegada, compta amb permís per a celebrar-se en la mateixa Plaça de l’Ajuntament a partir de les 21:30 hores. Es tracta de la festa oficial organitzada pel propi col·lectiu que s’allargarà fins a les 3 de la matinada aproximadament i que tindrà també amb actuacions musicals. La terremoto de Alcorcón (The Hole), Ley Dj, Eterno Adolescente (La 3, Picadilly), Rafa Star (Deseo 54), i l’espectacle visual i el disseny d’escenari de Radiant+Isho Design. A més, completen el cartell: Miss Yuls, The Highheels, Venedita Von Dash, Psicotika Pérez, Svet Von Bathory, Most Wanted i Mantequilla de Colores.

ORGULL LGTB.indd

Entre les activitats programades Lambda manté enguany la segona edició de “Mostra de la Ploma” que se celebrarà del 8 al 12 de juny en Filmoteca València i Les Naus espai de creació. El programa organitzat per Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, inclou exposicions, xarrades, activitats per a xiquets i molt més. A més, en aquest sentit, Lambda recorda que enguany hi ha també importants novetats dins de la programació d’activitats de l’Orgull LGTB 2016. “Una d’elles és que per primera vegada tenim un festival de música a València, el Festival Orgull València, que se celebra el 17 de juny en la plaça de bous i que fa més rica i variada la programació d’enguany.” indica Sergio Villalba, coordinador de l’Orgull. Artistes com Fangoria, Hidrogenesse, Nancys Rubias, La Prohibida, La Casa Azul (DJ Set) i els DJ’s Eterno Adolescente i Boccachico seran els encarregats d’amenitzar al públic amb 7 hores de música en directe. A més, al festival s’han sumat també restaurants i xefs que disposaran punts gastronòmics en el recinte.

Des de Lambda volen recordar que totes aquestes activitats estan pensades per a recordar a la ciutadania que se senten orgulloses de ser com són fins i tot en un moment en què les delcaraciones LGTBfòbiques i els problemes d’odi semblen repuntar dins de les institucions i la societat. En resum, un mes ple de noves propostes, festa i reivindicació, per a arribar a una societat més justa, igualitària i diversa. “Des de Lambda volem convidar a participar a totes les persones que formem aquesta societat a sentir-nos orgulloses de la diversitat que ens fa millors i més rics”.

Share This