Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

  • L’acte inaugural, al que acudiran representants dels moviments socials, sindicats, partits polítics, i de l’administració i les universitats valencianes, serà conduït per la periodista valenciana Amàlia Garrigós.

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals celebra aquest divendres i dissabte, 17 i 18 de febrer, el seu 12é Congrés a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València baix el lema “Teixim amb tu un món divers”. Lambda celebra aquest congrés després d’haver acomplit 30 anys en lluita per la defensa dels drets LGTB i la eradicació de la LGTBfòbia i ho fa amb l’assistència confirmada de quasi 50 entitats de diferents àmbits de la societat valenciana i amb el recolzament de més de 15 moviments socials.  “És un exemple clar de la voluntat per filar juntes i junts que tenim a Lambda per als pròxims anys de treball i lluita” assenyala Fani Boronat, actual coordinadora general de l’organització.

Durant el Congrés, que s’iniciarà el dissabte, es treballarà al respecte dels feminismes, la igualtat de gènere, la lluita contra el VIH i la discriminació a les persones seropositives. A més, també està previst debatre sobre la necessitat d’accentuar l’atenció en la pluralitat de les realitats trans i en les identitats i expressions de gènere diverses. Segons indiquen des del col·lectiu, “la transsexualitat és només un dels fets de les realitats trans i per això apostem per polítiques trans inclusives i àmplies, fora del paradigma biomèdic. Cal acabar amb la transfòbia, la major de les xacres que com a col·lectiu patim actualment”. La crisi de les persones refugiades, especialment greu en el cas de persones LGTB que han de fugir, dins d’aquesta nova onada de LGTBfòbia i de la inacció de la Unió Europea i el Govern espanyol, serà un altre dels punts a tractar. Lambda recorda que per a  aquest any 2017, la prioritat d’acció serà la defensa dels drets LGTB a tot el món. I, afegeixen que encara que les administracions valencianes “ens són favorables, no podem deixar d’estar alerta. Anem a continuar exigint la fi de l’LGTBfòbia a tots els nivells i, en particular, a l’àmbit de la salut, l’ensenyament i els delictes d’odi”, indica Boronat.

L’acte inaugural, que serà presentat per la periodista valenciana Amàlia Garrigós, contarà amb la presència dels anteriors coordinadors i coordinadores de Lambda des de la seua fundació, l’any 1986, fins l’actualitat. Ells i elles seran les persones encarregades de transmetre el missatge de la diversitat a partits polítics, moviments socials, sindicats, i entitats LGTB. A més, durant l’acte inaugural també està prevista la participació de Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat; Joan Ribó, alcalde de València; i Isabel García, Diputada delegada de Joventut, Esports i Igualtat, en representació de les administracions valencianes.

Share This