Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Aquest dissabte, 13 de novembre, celebrarem una jornada oberta a la societat valenciana en l’amfiteatre de l’avinguda de Blasco Ibáñez, per tal de reivindicar aquest espai com un lloc legítim i segur per a les persones del col·lectiu després de l’augment de les agressions. Serà una jornada de convivència social i cultural amb accions d’intervenció en l’espai urbà per a reivindicar «el nostre espai a la ciutat de València», com explica Dani Abad, tècnic de voluntariat, així com la celebració de la memòria col·lectiva pels 35 anys d’activisme de Lambda i del Dia de la Memòria Trans, que es commemora el 20 de novembre.

Les artistes del grafiti obriran la jornada festiva. Alexandra Rubio i Barbiturikills realitzaran en directe un mural cada una en les casetes pròximes a l’amfiteatre. La intenció és que es mantinga present l’esperit de la jornada en aquesta part de la ciutat més enllà de la festa del dissabte. A més, també es farà una intervenció artística en l’espai de l’amfiteatre, ja que es pintaran les escales d’accés amb el triangle rosa, i els colors de l’arc iris i de les banderes trans binària i no binària, i també alguns bancs de la zona. Les activitats estaran obertes a les persones que vulguen participar, sempre seguint les mesures sanitàries necessàries.

A les 11:00 hores tindrà lloc la presentació del Donant la cara Fest, com han titulat aquesta jornada, i a continuació, es faran varies activitats simultànies: la presentació del llibre Quién teme a lo queer, de Víctor Mora, i, en la zona d’activitats, un contacontes per al públic infantil. A les 12.00, en la zona esportiva se celebrarà un partit de Quidditch organitzat pel Club Esportiu LGTBI+ Dracs i, en la zona d’activitats, començarà una Gimkana diversa dirigida a adolescents a les 12.30.

A les 17.00 hores continua la jornada amb una taula redona a càrrec de La House of Varietats, un espai autogestionat a València que acull iniciatives artístiques i de reflexió, a més de ser la primera associació valenciana d’artistes drag. La conversa ens acostarà al moviment *drag i què suposa per a elles visibilitzar-se com a artistes drag. A continuació, finalitzaran amb un Show drag.

Per últim, es posarà punt final a la trobada amb la lectura d’un manifest per part de persones de Lambda. Des del col·lectiu LGTB+ valencià conviden «a participar a tota persona que desitge una societat més justa, plural i democràtica, i a totes les persones LGTB+ que vulguen compartir un dia de convivència amb Lambda en el seu 35 aniversari».

 Programa del Donant la cara Fest

11:00 h, a l’amfiteatre. Presentació del Donant la cara Fest

11:30 h, a les casetes. Pintada de murals, a càrrec d’Alexandra Rubio i Barbiturikills

11:30 h, a la zona d’activitats. Pintada de bancs, a càrrec del Grup d’Assessorament en Temes Trans (GATT) de Lambda 

11:30 h, a l’amfiteatre. Presentació del llibre Quién teme a lo queer, de Víctor Mora. En acabar, pintada de les escales de l’amfiteatre

11:30 h, a la zona d’activitats. Contacontes infantil, a càrrec de l’equip d’educació de Lambda

12:00 h, a la zona esportiva. Partit de Quidditch, a càrrec del Club Esportiu LGTBI+ Dracs

12:30 h, a la zona d’activitats. Gimkana diversa dirigida a adolescents

17:00 h, a l’amfiteatre. Taula redona sobre el moviment drag i Show drag, a càrrec de La House of Varietats

En acabar, Lectura del manifest

Share This