Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Des de fa més de vuit anys, a Lambda realitzem  la prova ràpida de VIH dirigida a població LGTB. El pròxim dijous 20 d’octubre exim al carrer per a instal·lar diferents punts d’informació amb la intenció de seguir creant consciència sobre la importància de realitzar-se revisions mèdiques rutinàries i trencar els estigmes contra el VIH.

pruebaSegons les últimes dades fetes públiques pel Ministeri de Sanitat, el nombre de nous diagnòstics d’infecció per VIH en 2014 va ser de 3.366 casos i en quasi la meitat d’eixos casos, un 46,2%, va ser un diagnòstic tardà. Segons David Peyró, coordinador del Grup de Salut Sexual i VIH en Lambda, la necessitat ara mateix, dins del camp del diagnòstic de VIH, passa per seguir reforçant la idea que, aquest tipus de controls, han de realitzar-se de manera rutinària com un hàbit més en la cura de la nostra salut sexual. “En l’últim any, dins de Lambda hem assistit a un increment del nombre de proves realitzades de quasi un 30%. Hem pres consciència doncs de la importància de realitzar-se la prova del VIH quan s’ha produït una pràctica sexual de risc, però hem de seguir transmetent la importància de realitzar-la com una revisió mèdica rutinària amb independència de gustos, pràctiques i/o nombre de parelles sexuals” i afegeix que “el preservatiu ha d’establir-se com l’element indispensable en les nostres relacions sexuals. La combinació d’aquests factors, l’ús del preservatiu juntament amb el coneixement del nostre estat serològic, redundarà de manera positiva en la nostra salut i en la nostra salut sexual”.

Per a açò, instal·larem durant el matí del dijous un punt d’informació en la Facultat de Ciències Socials i per la prueba vesprada ens podràs trobar a la plaça de bous dins de les activitats dels concerts de Benvinguda de la Universitat de València.

Segons les nostres dades, la mitjana d’edat de les persones ateses oscil·la entre els 32 i els 42 anys i la majoria de les atencions es realitzen a homes cisexuals gais.

Des de Lambda et recordem que, a més, pròximament podràs podrà sol·licitar en la nostra seu la realització de la prova ràpida d’Hepatitis C. “Des d’octubre a desembre anem a treballar també en el diagnòstic precoç aquesta malaltia realitzant 50 atencions com a part d’un projecte pilot en col·laboració amb altres entitats com CALCSICOVA i FELGTB”.

Share This